Home Uncategorized Welke soorten matrassen zijn er?

Welke soorten matrassen zijn er?

by admin

Er zijn heel veel verschillende soorten matrassen te koop. De verschillende materialen waar een matras van gemaakt is, bepalen voor een groot deel de kwaliteit van een matras. In dit artikel delen we de meest gebruikte materialen met jullie.

Latex

Latex is een erg soepel materiaal en voelt comfortabel aan. De latexvulling van een matras kan van synthetische latex gemaakt zijn, of van natuurrubber. Vaak is natuurrubber van betere kwaliteit en daarnaast is het ook goed voor het milieu. Kijk voor goede matrassen van natuurlatex eens bij Una Matras. Latex is een relatief duur materiaal, daarom is deze vulling vaak niet terug te vinden in goedkope matrassen.

Koudschuim 

Koudschuim wordt ook wel High Resilience schuim (HR-schuim) genoemd. Dit materiaal is het meestgebruikte schuimsoort in matrassen, daarom is in bijna alle matrassen wel een laag koudschuim te vinden. De naam heeft trouwens niets te maken met hoe warm of koud het matras aanvoelt, maar met de manier waarop de schuimlaag geproduceerd wordt. 

Pocketvering

Pocketvering bestaat uit metalen springveertjes die verpakt zijn in een zakje van textiel. Een matras kan bestaan uit tientallen of soms zelfs honderden van deze pocketveren. Doordat de veren in verschillende zakjes zitten, functioneren ze afzonderlijk van elkaar. Hierdoor kunnen fabrikanten makkelijk variëren om zo bepaalde delen van het lichaam meer of juist minder te ondersteunen.

Traagschuim

Traagschuim wordt ook wel memory foam of geheugenschuim genoemd. Traagschuim reageert op warmte en kan zich hierdoor goed aanpassen aan de contouren van jouw lichaam. Hoe snel het materiaal terugveert, hangt af van de dikte van de wanden in het schuim. Niet iedereen vindt het gevoel van traagschuim fijn, dus het is aan te raden om een matras met traagschuim eerst eens uit te proberen voordat je hem koopt. 

Waterbed

Een heel ander soort matras dat zich perfect vormt naar jouw lichaamscontouren, is een waterbed. Ook heb je met een waterbed weinig last van stof, bacteriën en huisstofmijt. Wel is het belangrijk om te weten dat een waterbed niet ventileert en de kans op defecten zoals lekkages groot is.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept