Home Meubels Meubels van natuurlijke materialen

Meubels van natuurlijke materialen

by admin

Een ware trend op het gebied van meubels, zijn meubels gemaakt van natuurlijke massieve materialen zoals bijvoorbeeld boomstamtafels, bijzettafels en salontafels gemaakt van hout in de meest natuurlijke vorm.

Boomstamtafels

Boomstamtafels zijn tafels waarbij de tafelbladen en eventueel ook de poten gemaakt zijn van boomstam, waarbij de vorm van de boom nadrukkelijk aanwezig is in het ontwerp. Bij deze epoxy tafel soort zijn verschillende onderstellen mogelijk, waarbij vaak wordt gekozen voor de complete natuurlijke versie met ook een houten onderstel. Een onderstel van RVS of gepoedercoat staal kan daarentegen ook een erg mooi effect creëren. Het mooie van deze tafels is dat iedere tafel daadwerkelijk uniek is. Ondanks dat een meubelmaker dezelfde maten en materialen gebruikt, is de vorm van het hout en het tafelblad altijd uniek.

Bij een boomstamtafel denken veel mensen aan een grote eetkamertafel, maar onder boomstamtafels kunnen we ook salontafels of bijzet boomstam tafeltjes verstaan.

Krukjes en banken

Ook krukjes en banken van boomstammen kunnen een erg mooi effect hebben. Er zijn allerlei leuke in verschillende vormen te bedenken. Zo zijn er krukjes die compleet van een massieve boomstam worden gemaakt, die mooi met lak worden bewerkt, daarnaast zijn er ook voorbeelden van krukjes die uit één stuk vervaardigd worden, waarbij de gehele vorm van een kruk met vier poten uit één stuk hout vervaardigd wordt. Daarentegen worden er ook weer krukjes met metalen onderstellen vervaardigd waarbij het zitvlak van een uniek stuk hout worden gemaakt.

Materialen

Winkels en meubelmakers werken met verschillende materialen, een gelakte boomstamtafel van tropisch hardhout geeft een compleet andere look and feel dan een boomstamtafel met een geschuurd eikenhouten tafelblad.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept