Home Uncategorized Waarom je iets moet doen tegen hard water

Waarom je iets moet doen tegen hard water

by admin

We weten bijna allemaal dat hard water zorgt voor kalkaanslag. De hoge concentratie van magnesium en calcium zorgt voor witte aanslag in de waterkoker en in de douche. Wat veel mensen niet weten is dat hard water ook andere nadelige effecten heeft, waaronder een hogere energierekening. Lees verder voor meer uitleg over waarom jij iets zou moeten doen tegen hard water.

Kalkaanslag

Hard kraanwater bevat opgeloste calciumwaterstofcarbonaat en magnesiumzouten. Als het water opgedroogd is blijft calciumcarbonaat achter, oftewel kalkaanslag. Het verwijderen van kalkaanslag is nog niet zo makkelijk, daarom staan we vaak lang te poetsen in de douche met natuuronvriendelijke producten. Ook je waterkoker moet regelmatig ontkalkt worden, daardoor kan deze zelfs eerder stuk gaan.

Gezondheidsnadelen 

Veel mensen krijgen een droge huid door hard water, het verhoogt namelijk de pH-waarde van onze huid. Olie en crèmes smeren verergert dit probleem alleen maar. Van ongehard water, ook wel zacht water genoemd, krijgt je huid weer een natuurlijke balans.

Een hoge energierekening

Door de kalkaanslag in een waterkoker moet de waterkoker meer moeite doen om het water aan de kook te krijgen. De kalkaanslag belemmert het verwarmingselement waardoor het extra stroom kost om jouw kopje thee te maken. Dit is iets waar je zelf niet bij stilstaat, maar zeker wel één van de redenen waarom je iets zou moeten doen tegen hard water.

Slecht voor je kleding

Als je in huis hard water hebt, moet je vaak meer wasmiddel en wasverzachter gebruiken. Als je erop gaat letten zal je merken dat daardoor de was wat harder aanvoelt en zijn kleur sneller verliest.

Voordelen van zacht water

Om van het poetsen van kalkaanslag en een geïrriteerde huid af te zijn is een waterontharder een goede oplossing. Gebruik je een kwalitatief goede waterontharder, dan kan het je zelfs gezondheidsvoordelen bieden.

Drinkwater in Nederland is altijd veilig, maar zacht drinkwater vindt men vaak een stuk lekkerder waardoor zij gemakkelijk aan de twee liter per dag komen. Zo kan zacht water voordelig werken voor huidziekten als eczeem, psoriasis en een droge huid.

Oplossing

Ben je overtuigd om het harde water uit je huis te halen? Je kunt met een Soft Water Systems waterontharder alles instellen en belangrijke informatie aflezen op een display. Sommige mensen hebben liever een waterontharder zonder zout of juist zonder afvoer, ook dat is geen probleem.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept