Home Offline Het verspreiden van drukwerk, hoe doe ik dat?

Het verspreiden van drukwerk, hoe doe ik dat?

by admin

Het verspreiden van drukwerk is een uitdaging op zich. Hoe zorg je ervoor dat je flyers het snelst terecht komen bij de mensen die er echt in geïnteresseerd zijn? Dit is te doen op verschillende manieren. De één zal bekender zijn dan de ander, maar na dit artikel weet jij zeker hoe je voortaan jouw flyers op de meest effectieve manier kunt uitdelen. 

Zelf

Je kunt er uiteraard voor kiezen om zelf de uitdaging aan te gaan en je drukwerk zelf te verspreiden. Je wilt er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf meer naamsbekendheid krijgt. Het verspreiden van drukwerk is hiervoor een optie. De vraag die je jezelf gemakkelijk kunst stellen is: ‘Zie ik mijzelf al in een drukke winkelstraat staan terwijl ik flyers aan het uitdelen ben?’. Wanneer je hierop antwoord kunt geven, weet je waar je ongeveer aan toe bent. Het is geen slechte keuze om dit zelf te doen, aangezien je de geïnteresseerde alle ins en outs kunt gaan vertellen over jouw bedrijf. Toch zijn er alternatieven.

Uitbesteden

Je kunt er namelijk voor kiezen om het verspreiden van drukwerk door een bedrijf te laten doen. Bedrijven zorgen vaak voor een ontwerp van het drukwerk, voor de tastbare versie ervan en uiteraard voor de verspreiding. In principe besteed je je hele fysieke marketing zo uit. Dit kan erg schelen in tijd, energie en het geld dat gestoken wordt in een bepaalde campagne die gerealiseerd wordt door een ongetraind of niet-professioneel iemand.

Wetten en regelgeving

Een punt waar je als bedrijf zeer waarschijnlijk ook niet aan hebt gedacht zijn de wetten en regelgeving rondom de verspreiding van drukwerk. Het drukwerk moet bijvoorbeeld voldoen aan ‘de Wet Oneerlijke Handelspraktijken – Misleidende Reclame en aan de Nederlandse Reclame Code’. Mocht je er dus voor kiezen om zelf je drukwerk te gaan verspreiden, dan is het raadzaam om de wetten en regels te raadplegen. Uiteraard is een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is hiervan op de hoogte en zal je dus nooit voor verrassingen komen te staan wanneer je het betreffende werk uitbesteedt.

Kortom, het verspreiden van drukwerk is een bewezen effectieve manier van marketing. De keuze die alleen nog resteert is die tussen het zelf verspreiden van drukwerk of het door een bedrijf laten verspreiden hiervan. Zorg er altijd op z’n minst voor dat, mochten er vragen van geïnteresseerde voorbijgangers komen, hier voldoende antwoord op gegeven kan worden. Zo is stap één voor de marketing van jouw bedrijf alvast gezet!

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept