Home Uncategorized Alles wat je moet weten over het aanleggen van een zwembad

Alles wat je moet weten over het aanleggen van een zwembad

by admin

Een zwembad in de tuin hebben is natuurlijk heerlijk in de zomer. Sommige mensen kiezen ervoor om gebruik te maken van een opblaasbaar badje. Niks mis mee natuurlijk! Echter zijn er ook mensen die het serieuzer aanpakken en een echt zwembad willen. Speciaal voor deze mensen hebben we de belangrijkste dingen betreft het aanleggen van een zwembad beschreven in dit artikel!

Verschillende typen zwembaden

Het eerste wat belangrijk is om te weten is dat er verschillende typen zwembaden bestaan. Onderstaand worden de meest voorkomende types kort beschreven.

Een betonnen zwembad

Het eerste type is een betonnen zwembad. Een op maat gemaakt betonnen zwembad wordt ook wel een bouwkundig zwembad genoemd. Je bent hierbij niet aan standaard maten of vormen gebonden, het zwembad kan precies gemaakt worden zoals jij wilt. Dit is dus een groot voordeel ten opzichte van prefab zwembadkuipen. 

Een polyester zwembad

Een andere optie is een polyester zwembad, welke wordt vervaardigd uit glasvezel. Een polyester zwembad is sterk, gaat lang mee en ziet er strak uit. Bij een polyester zwembad is geen isolatie nodig omdat dit materiaal warmte goed vasthoudt. 

Een houten zwembad

Het derde type is een houten zwembad. Een voordeel van een houten zwembad is dat deze niet in de grond ingebouwd hoeft te worden. Je kunt een houten zwembad namelijk ook gewoon opstaand boven de grond opbouwen! Daarnaast heeft een houten zwembad een luxe uitstraling. 

Zwembad accessoires

Met enkel een zwembad ben je er nog niet. Er zijn namelijk verschillende dingen die je nog aan je zwembad kunt toevoegen! Ten eerste is een trapje handig voor het in en uit gaan van het zwembad. Ook zwembadafdekking is erg handig. Dit voorkomt onder meer dat er bladeren en andere vuiligheid het zwembad inwaaien. Ook kun je zaken als verlichting en tegenstroming aan je zwembad toevoegen. Uiteraard zijn deze opties niet noodzakelijk. 

Een zwembad aan laten leggen

Wanneer je zelf niet zo handig bent kun je het aanleggen van een zwembad beter overlaten aan een professional. Neem bijvoorbeeld contact op met Waterwellness! Ook voor zaken als spa’s en sauna’s ben je bij hen aan het juiste adres. 

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept