Home Tips 4 tips voor automotive fotografie

4 tips voor automotive fotografie

by admin

Als je je auto wilt verkopen, is het belangrijk dat je daar mooie foto’s van hebt. Je kunt dan een paar simpele foto’s met je telefoon maken, maar je kunt ook een stapje verder gaan. In dit artikel geven we je een aantal basistips voor het fotograferen van auto’s.

Let op de belichting

Belichting is bij fotografie altijd een belangrijk punt. Let erop dat er geen plekken van de auto of de achtergrond zijn die enorm uitgebeten of juist te donker zijn. Ook met de professionele camera stand van je telefoon kun je al een heel eind komen. 

Wat leuk is wanneer je foto’s maakt van een auto, is het aanzetten van de verlichting. De foto wordt dan namelijk direct een stuk interessanter aangezien de verlichting de aandacht meteen naar de auto trekt. Fotografeer de auto dan tijdens het gouden uurtje, wanneer het licht mooi op de auto valt en de verlichting duidelijk naar voren komt.

Omgeving

Een auto hoort thuis op de weg, zet je auto dus niet in een weiland, of in een mooi bospaadje. De omgeving en het onderwerp sluiten dan niet goed op elkaar aan en dan ziet je foto er echt heel raar uit. Zet je auto op de weg en maak gebruik van de lijnen die op de weg getekend staan om daar een toffe foto mee te maken. Let bij het uitzoeken van een locatie ook op de achtergrond. Een ruige industriële omgeving, of een stoere, maar rustieke natuurlijke achtergrond zijn vaak erg mooi. Let erop dat er geen lelijke dingen achter of rondom je auto staan, dat doet enorm af aan de foto.

Een kleine uitzondering op deze tip is natuurlijk als je een off-road auto hebt. Een stoere, hoge auto met vierwielaandrijving staat juist prachtig in een modderig zandpad. Maak hierbij gebruik van hoogteverschillen, daarmee maak je duidelijk dat je niet in een doorsnee gebied bent en geef je diepte aan je foto.

Details

Richt je aandacht ook op de details van je auto. Mensen vinden het prettig om bepaalde details van de auto te kunnen zien. Zo krijgen ze een goed beeld van de auto en weten mensen goed met wat voor soort auto ze te maken hebben.

Extra uitpakken

Als je eens extra uit wilt pakken met het verkopen van je auto, of je hebt een bedrijf waarmee je auto’s verkoopt, kun je ook eens 360 graden foto’s laten maken. Met dit soort foto’s kunnen potentiële kopers de hele auto rondom van binnen en van buiten bekijken. De foto’s zijn enorm gedetailleerd en omdat deze allemaal samengevoegd worden tot één grote 360 graden foto krijg je een goed beeld van hoe de auto eruit ziet. Klinkt dit wel interessant? Neem dan eens contact op met Rotoview Studios en bekijk de opties.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept