Home Wonen Een witte keuken straalt sfeer en rust uit

Een witte keuken straalt sfeer en rust uit

by admin

Een witte keuken is tijdloos. Je valt er dus nooit mee uit de toon. Ben je aan een nieuwe keuken toe? Dan is het kiezen van de juiste kleur vaak het moeilijkst. Je kiest de kleur van je nieuwe keuken  op basis van je persoonlijke voorkeur. Dat lijkt makkelijk, maar dat is lang niet altijd zo. Het groot kleurenpalet maakt kiezen vaak moeilijk en tijdrovend. Raak je er maar niet uit? Dan zit je met een witte keuken altijd goed. Ondanks de groeiende concurrentie van vele trendy kleuren is wit nog altijd de meest gekozen kleur voor onze keuken.

Een witte keuken brengt rust

Witte keukens zorgen voor rust en gezelligheid, zorgen voor extra licht en maken een kleine ruimte visueel groter. Wit is een neutrale kleur die uitstekend combineert met alle andere kleuren en materialen. Vooral wit en magnolia wit passen bij elke keukentrend. Een witte keuken is daardoor tijdloos en dus een klassieker in keukenland. Je hebt daarbij de keuze tussen glanzend en mat wit. Vooral mat wit is momenteel opvallend populair en zeker in volledige uniformiteit. Dat betekent dat ook het werkblad, de kasten en alle andere accessoires tot zelfs de afzuigkap toe wit zijn. Een compleet witte keuken is erg stijlvol.

Witte keukens combineren uitstekend met kleurrijke vloeren en muren

Een andere en niet te onderschatten voordeel van witte keukens is ongetwijfeld dat ze passen bij gelijk welke andere kleur. Wit harmonieert uitstekend met de kleur van vloeren en muren. En zelfs als je na enkele jaren enkele accenten wilt verleggen zorgt een witte keuken voor handige voordelen. Met een likje verf of trendy behang ben je zo klaar. Dat is niet alleen veel makkelijker maar vooral goedkoper dan je volledige keuken vervangen. Wit staat mooi bij om het even welke andere kleur. Die accentkleur ligt heel dicht bij wit. Denk hierbij aan beige of zwart als accentkleur voor wit.

Wit alleen geschikt voor kleinere keukens? 

Velen denken onterecht dat wit alleen geschikt is voor kleinere keukens omdat deze kleur het ruimtegevoel visueel vergroot. Dat is slechts gedeeltelijk waar. Het ruimtegevoel van een kleinere ruimte wordt vooral vergroot met een combinatie van wit met een goed gekozen wandkleur.

Of ben je toch op zoek naar een zwarte keuken?

De jongste tendensen in witte keukens

Witte keukens zijn verre van nieuw in keukenland. Nieuwe trends zijn er altijd geweest. De huidige witte keukens herken je vooral aan hun:

  • Matte kleur: die straalt luxe en stijl uit. Kies voor greeploze fronten met een afwerking van vingerprint proof. Zo horen vingerafdrukken definitief tot het verleden.
  • Mat wit combineert uitstekend met goud, koper, brons en met marmerlook
  • Zorg voor zwarte accenten met bijvoorbeeld een zwarte kraan, zwarte spoelbak, handgrepen, plinten of een werkblad
  • Een witte keuken met een wit marmeren achterwand geeft je zwarte keuken extra stijl
  • Wil je je keuken een industriële look geven? Dat kan best met een witte keuken met een grijs werkblad, met een zichtbare afvoerpijp, een of meerdere industriële wandrekken van zwart staal en zwart stalen handgrepen.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept