Home Wonen Verhuizen? Waar moet je op letten?

Verhuizen? Waar moet je op letten?

by admin

Wanneer u gaat verhuizen is het vaak de vraag of uw spullen heel op de nieuwe bestemming aankomen. Wat u of een verhuizer kan doen voordat de spullen worden verhuisd is de spullen transportwaardig te verpakken. Transportwaardig verpakken houdt in dat de inboedel dusdanig verpakt wordt dat deze tegen kras- en stootschade wordt beschermd. Zeker wanneer u verschillende design meubels heeft of andere voorwerpen van hoge waarde, is het belangrijk om de veiligheid van deze spullen waar te borgen. Door alles goed in te pakken bij een verhuizing wordt de inboedel goed beschermd en daarnaast volledig verzekerd. Wanneer de inboedel transport waardig ingepakt wordt en er alsnog schade aan wordt verricht zal dit door de verzekering van de verhuis partij verzekerd worden.

Handige verhuistips

Verhuisdozen:

Zorg er voor dat u op tijd met inpakken van de spullen begint. Niets is erger dan wanneer de verhuizer al klaar staat en de spullen nog niet geheel ingepakt zijn. Wanneer een verhuizer begint met het huis leeghalen zonder dat de spullen ingepakt zijn kunnen spullen kapot gaan, maar ook kwijt raken. Zorg dat u van te voren alle spullen netjes in dozen inpakt. Verhuisdozen zijn makkelijk om spullen in op te bergen en zijn tevens handig om te stapelen, waardoor ze optimaal van de ruimte gebruik kunnen maken. Een verhuisdoos moet eigenlijk niet meer dan twintig kilo wegen. Worden de dozen zwaarder beladen, dan wordt het lastiger te vervoeren en heeft u kans dat de doos uitscheurt.

Inpakken per kamer

Probeer het inpakken per kamer te doen, en noteer op de doos ook voor welke kamer deze bestemd is. Zo is het bij het uitpakken in de nieuwe woning een stuk gemakkelijker.

Fragiele en kwetsbare spullen

Heeft u bepaalde spullen waarvan u weet dat deze erg fragiel of kwetsbaar zijn? Probeer deze spullen dan te verpakken in piepschuim, bubbeltjes-plastic of een deken.

Tijdelijke woning

Tijdens het verhuizen en verbouwen van je nieuwe woning, kan je in de situatie terecht komen dat je even geen huis hebt om in te wonen. Veel mensen boeken in dit geval een hotel. Een veel voordeligere optie is echter het huren van een camper.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept