Home Meubels Antiekzaken in Breda

Antiekzaken in Breda

by admin

Antiek is een collectieve aanduiding voor oude kunst- en gebruiksvoorwerpen. Design meubels kunnen ook onder de noemer antiek vallen, mits deze aan verschillende criteria voldoen:rietveld stoel

  • De meubels moeten handgemaakt zijn
  • De meubels moeten een bepaalde leeftijd hebben. Normaal gesproken kijkt men bij meubels naar een leeftijd van minimaal 50 jaar, maar soms moet antiek zelfs 75 of 95 jaar oud zijn.

Het woord antiek is soms moeilijk te onderscheiden van het woord kunst. Een voorwerp is kunst, wanneer het desbetreffende voorwerp van een bijzonder en unieke kwaliteit is. Antieke voorwerpen zijn dat meestal niet. Natuurlijk is er voor het maken van het voorwerp vaak een bepaald vakmanschap aan te pas gekomen, maar vaak speelt de leeftijd een grotere rol dan de kunstzinnige waarde. Denk eens aan een schilderij van Van Gogh. Deze schilderijen zijn echte kunstwerken, maar geen antiek. Wanneer een ander schilderij uit dezelfde tijd op de markt komt maar niet echt uitzonderlijke artistieke kwaliteiten vertoond, is dit schilderij wel antiek. Het wordt lastiger wanneer het om gebruiksvoorwerpen gaat, zoals bijvoorbeeld de welbekende Rietveldstoel uit 1918. Deze stoel wordt door veel mensen als het design en ook als een ware vorm van kunst gezien, maar door andere mensen weer als antiek bestempeld.

 

Shoppen bij antiekzaken

Ga je op zoek naar antiekzaken bij jou in de regio, dan moet je van te voren goed vaststellen waar je naar op zoek bent. Wanneer je bijvoorbeeld op breda.thecompanytree.nl kijkt zie je allerlei verschillende soorten antiekzaken. De meeste antiekzaken verkopen meubels en andere woonaccesoires, daarnaast vind je ook zaken die zich speciaal gericht hebben op klokken en uurwerken. Bij antieke meubels zijn er ook verschillende stromingen, zo vind je bijvoorbeeld ook antiekzaken zoals ‘The China Antique’ die zich speciaal richten op meubels en woonaccessoires uit China.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept