Home Wonen Kunstgras of echt gras; wat is het beste?

Kunstgras of echt gras; wat is het beste?

by admin

Tegenwoordig zie je steeds vaker kunstgras. Echter zijn er ook mensen die er niks van moeten weten, en liever echt gras hebben. Maar wat zijn nou de grootste verschillen? We hebben de voor- en nadelen van beiden op een rijtje gezet in dit artikel!

Kunstgras: de voordelen

Laten we beginnen met kunstgras. Veel amateur voetbalclubs hebben tegenwoordig een kunstgrasveld. Ook in achtertuinen kom je het steeds vaker tegen. Een groot voordeel van kunstgras is dat het geen onderhoud nodig heeft. Het blijft altijd op de juiste lengte, je hoeft het dus niet te maaien om de zoveel tijd. Ook hoef je het geen water te geven. Kunstgras bespaard dus tijd. Het zal ook niet gaan uitdrogen of rotten, het blijft altijd mooi!

Een ander voordeel van kunstgras is dat het geen allergische reactie op kan wekken bij mensen met hooikoorts. 

Kunstgras: de nadelen

Helaas zitten er ook enkele nadelen aan kunstgras. Zo ziet het er vaak wat ‘nep’ uit, wat sommige mensen minder mooi vinden dan natuurlijk gras. Ook is het een stukje duurder dan echt gras. Tot slot is kunstgras wat harder dan normaal gras. Dit maakt het minder geschikt voor kleine kinderen om op te spelen. 

Echt gras: de voordelen

Dan nu echt gras. Zoals we al beschreven hebben vinden sommige mensen het mooier omdat het natuurlijk is. Ook vinden sommige mensen de geur van echt gras lekker. Daarnaast is echt gras geschikter voor zowel kinderen als huisdieren. En tot slot is het milieuvriendelijker. Alles start met goed graszaad kopen! Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat dit voorzien van een juist beregeningssysteem van groenmetwater.nl

Echt gras: de nadelen

Ook aan echt gras zitten echter nadelen. Zo heeft het veel onderhoud nodig; sproeien, maaien, zaaien, bemesten. Ook kan het verkleuren of kun je kale plekken krijgen. Het blijft dus niet altijd mooi. En tot slot kun je er last van hooikoorts door krijgen.

Dus: welke is de beste?

Zoals je ziet zitten er aan zowel kunstgras als echt gras voor- en nadelen. Ieder persoon heeft weer andere voorkeuren. Daarom is er niet één beste soort te kiezen; de ene persoon zal kunstgras fijner vinden, en de ander zal zweren bij echt gras. Ben je op zoek naar goed kunstgras? Kijk dan eens bij Warentuin.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept