Home Tips Hoe verwijder je stickers?

Hoe verwijder je stickers?

by admin

Stickers kunnen een verpakking leuker maken, maar hoe verwijder je stickers? Hier zijn verschillende manieren voor. Welke methode het beste is hangt af van je ondergrond waar de sticker op geplakt is. Wil jij juist stickers gaan plakken en ben je nog op zoek naar stickers? Leuke hartjes stickers van leukgegeven, zullen jouw verpakking leuker maken. 

Manieren om stickers te verwijderen

Wil je een normale sticker eraf halen, dan kan je het beste een sopje maken met warm water. Dit werkt bij stickers zoals een etiket op een glazen pot. Je kan stickers ook makkelijk weghalen met een föhn. Door de warmte die op de sticker geblazen wordt, wordt de sticker flexibel en kan je hem er makkelijk vanaf halen. 

Stickers met een verwijderbare lijmlaag verwijderen

Hoe langer je een sticker op iets laat plakken, hoe moeilijker het er weer vanaf gaat. De ondergrond waar de sticker op geplakt is, is ook van belang. Een glazen ondergrond gaat makkelijk dan een geverfde ondergrond. Stickers die een makkelijk verwijderbare lijmlaag hebben, zorgen ervoor dat je de sticker juist weer makkelijk kan verwijderen. Bij het gebruik van deze stickers heb je ook geen last van lijmresten. Met nagellak remover, alcohol, verfverdunner en ontvetter kan je ook nog proberen om stickers er van af te halen met speciale stickerverwijderaar. Test vloeistoffen eerst altijd op een onopvallende plek op de ondergrond. 

Stickers verwijderen van glas

Bij het verwijderen van stickers, gaat dit het makkelijkst met een glazen ondergrond. Je kan de stickers dan verwijderen met behulp van een föhn. Blijven er toch stickerresten over, dan kun je dit verwijderen met een krabber. Let wel op dat je het glas niet bekrast. 

Stickers verwijderen van kunststof

Stickers verwijderen op deze ondergrond kan lastig zijn, omdat deze stickers vaak met extra krachtige lijm zijn geplakt. Deze stickers kan je dan het beste verwijderen met een gum. Gum net zolang totdat alle lijmresten ook weg zijn. Je zou deze stickers ook kunnen verwijderen met een vochtig desinfectiedoekje in combinatie met zout. Het zout zorgt ervoor dat er geen lijmresten blijven zitten. 

Stickers verwijderen van lak of verf

Bij gelakte en geverfde ondergronden kun je ook een caramelschijf gebruiken. Deze kun je in een haakse slijptol of in een accuboormachine doen. Door met de schijf over de sticker te gaan, wordt de sticker verpulverd. Begin altijd aan de randen van de sticker. Het voordeel hieraan is dat je heel snel een sticker kunt verwijderen. De nadelen zijn dat het veel stof oplevert en het de ondergrond kan beschadigen. Stickers verwijderen van een muur is lastig. De kans op beschadiging is groot. Gebruik dan een caramelschijf. Doe dit zo voorzichtig mogelijk om de schade te beperken.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept