Home Wonen De beste tips voor het verven van je huis

De beste tips voor het verven van je huis

by admin

Is het binnenkort weer tijd om jouw woning van een frisse lik verf te voorzien of ben je bezig met een gevelrenovatie? Zeker bij woningen met veel houten kozijnen is het schilderen van de buitenkozijnen om de vijf tot acht jaar nodig om het kozijnwerk echt mooi en fris te houden. Een flinke klus, waar veel tijd in gaat zitten. Maar er zijn handige trucs om het schilderen voortvarend en efficiënt aan te pakken. We hebben hieronder de beste tips & tricks voor jou uitgezocht. Adviezen die je helpen om de woning veilig, snel, voordelig én goed te schilderen.

Veiligheid gaat voor alles

Natuurlijk is het belangrijk dat het schilderen van je woning, bedrijf, tuinhuis of schuurtje veilig uitgevoerd wordt. Werk je op hoogte, gebruik dan een officieel goedgekeurde en uitermate veilige steiger van Rolsteiger.net. Naast een rolsteiger van Rolsteiger.net kopen, is het natuurlijk van belang om goed uit te zoeken hoe je de steiger (volgens de fabrieksvoorschriften) veilig moet opzetten en gebruiken. Schilder je binnen? Ook dan zijn er veiligheidsmaatregelen nodig. Denk aan het afplakken van de ruimte om verfvlekken te voorkomen. En het goed door luchten van de ruimte waar je aan het schilderen bent.

De juiste verf kiezen

Bij het schilderen van het interieur of exterieur van je woning is het natuurlijk uitermate belangrijk om goed dekkende, betaalbare en duurzame verf te kopen. Controleer goed of er een speciale primer nodig is om als onderlaag aan te brengen voor de verf. Zeker bij aluminium kozijnen is dit een vereiste, maar ook op slecht hechtende kunststof of houten oppervlaktes is een goede primer (grondverf) vereist. Je kunt dit het beste navragen bij de verfprofessional waar je je verf hebt aangeschaft (of nog gaat aanschaffen).

Koop niet te veel verf

Voordat je begint met verf kopen en schilderen, is het aan te raden om goed te bepalen hoeveel verf je nodig hebt voor het beoogde schilderwerk. Bereken via de hoogte en lengte van de muren hoeveel m2 verf benodigd is voor jouw schilderklus. Verf is namelijk behoorlijk prijzig (zeker de goede merken). En te veel verf kopen is natuurlijk zonde van het geld (hoewel een kleine extra voorraad handig is voor noodgevallen).

Verf bewaren: hoe doe je dat?

Is het verfblik eenmaal open geweest, dan is het belangrijk om de verf goed te bewaren om te voorkomen dat het opdroogt. Sluit het blik zo luchtdicht mogelijk af. Zorg ervoor dat de verfblikken op een donkere plek worden bewaard bij een temperatuur die tussen de minimaal 5 en maximaal 25 graden ligt.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept