Home Wonen Alles over de taxushaag!

Alles over de taxushaag!

by admin

De taxushaag is een erg populaire haagsoort. Echter is de kans groot dat jij nog niet veel weet over deze plant. Daarom vertellen we in dit artikel alles wat je moet weten over de taxushaag!

Wat is een taxushaag?

Laten we beginnen met wat een taxushaag precies is. De taxushaag is een conifeersoort. De plant heeft geen bladeren, maar naalden. Deze naalden prikken echter niet. Tot de taxushaag familie behoren weer verschillende soorten. De bekendste hiervan is de Baccata haag (ook wel ‘venijnboom’ genoemd). Dit type wordt vaak gebruikt om een haag van te maken. Een ander bekende taxushaag is de Fastigatia haag. Ondanks dat dit een taxushaag is, is deze niet geschikt om als haag te gebruiken. Omdat dit type erg compact is, wordt deze meestal apart geplant in tuinen. 

De voordelen van een taxushaag

Eén van de redenen waarom een taxushaag erg geliefd is, is omdat deze het hele jaar door zijn groene kleur behoudt. Ook in de winter heb je dus een groene taxushaag, in plaats van naar een kale of bruine haag te moeten kijken!

Een ander voordeel van de taxushaag is dat deze erg lang kan leven, mits goed geplant en onderhouden natuurlijk. Maar hoe plant en onderhoud je een taxushaag nou goed?

Planten en onderhouden van een taxushaag

De taxushaag houdt niet van een te natte grond. Geef hem daarom dus niet teveel water, en plant hem niet in een natte periode. Om teveel vocht te voorkomen kan eventueel een drainage worden aangelegd. Extreme droogte is echter ook weer niet goed voor een taxushaag. Waar de plant wel van houdt is een kalkrijke grond. Ook heeft de taxushaag voldoende zuurstof nodig. Plant hem dus in een losse luchtige grond. 

Het beste is om de taxushaag twee keer per jaar te snoeien; 1x in maart, en 1x in september. 

Taxushagen kopen

Je kunt taxushagen net als beukenhagen kopen bij Beukplanten.nl. Zij verkopen namelijk zowel de Baccata als Fastigatia haag, en zowel groene als rode beukplanten! Ook voor zaken als bemesting voor je haagplanten ben je bij hen aan het juiste adres.

Hagen-planten.nl

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept