Home Tips Tips voor de mooiste werkschoenen op de werkvloer

Tips voor de mooiste werkschoenen op de werkvloer

by admin

Echt mooi ontworpen werkschoenen, je ziet ze niet vaak! Vaak zijn ze lomp met een overdreven grote veiligheidsneus. Toch zijn stevige werkschoenen vereist bij sommige beroepsgroepen. Bovendien komen veiligheidsschoenen bij klussen aan jouw huis en tuin ook goed van pas. Je komt er dus niet omheen. Maar als je weet hoe je goede werkschoenen mét uitstraling moet zoeken, dan vind je ze! Lees verder en ontdek de mooiste schoenen voor op de werkvloer.

Waarom werkschoenen dragen?

Vroeger nam men nog genoegen met lompe en puur functionele werkschoenen. Maar tegenwoordig is er steeds meer vraag naar mooi ontworpen werkschoenen. Het is voor sommige beroepen geen optie om ‘normale’ schoenen te dragen, bijvoorbeeld in de bouw, maar ook in het magazijn en in de beveiliging. Veiligheidsschoenen zijn nou eenmaal vereist. Gelukkig komt er steeds meer antwoord op deze vraag naar veiligheidsschoenen met mooie uitstraling. Werkschoenen een aantal grote voordelen met zich mee:

  • Je voorkomt lichamelijke klachten
  • Het bevordert je veiligheid
  • Je kunt je werk beter uitvoeren
  • Het biedt meer comfort

Sneaker werkschoenen zijn nét ‘gewone’ sneakers

Ik ben er fan van: safety sneakers. Ook wel sneaker werkschoenen. Ze hebben het uiterlijk van een gewone sneaker, maar voldoen wel aan de S1, S1P, S2 of S3 veiligheidsnormering. Deze werkschoenen zijn bijna niet te onderscheiden van normale sneakers.

Wanneer worden veiligheidsschoenen sneakers aangeraden? Voor beroepen waar veel gelopen wordt. Hier speelt het loopcomfort een grote rol. Sneaker werkschoenen zijn vaak licht van gewicht, waardoor jouw benen en voeten minder snel moe worden. Andere pluspunten van ‘sneakers’:

  • Goede schokdemping
  • Verkrijgbaar in alle veiligheidsnormen
  • Zool met energieteruggave tijdens het lopen
  • Lichtgewicht
  • Flexibele schoen
  • Uiterlijk van een gewone sneaker

Stijlvolle nette werkschoenen

Ook wanneer je een net pak of uniform draagt, wil je representatieve werkschoenen. Zo kun je veilig van het kantoor naar de werkvloer en andersom. Ook zeer populair in de horeca: werkschoenen horeca bediening.

 Nette werkschoenen S3 beschikken over een veiligheidsneus en een veiligheidszool. De bovenzijde van de werkschoenen kan zeer stijlvol en netjes zijn, terwijl de zolen antislip, antistatisch en schok dempend zijn.

Compacte veiligheidsneus: glasvezel!

Een stalen neus werd voorheen altijd gebruikt ter bescherming van de tenen. Dit is sterk en compact, maar zwaar materiaal. Aluminium en composiet zijn een stuk lichter en worden tegenwoordig veel gebruikt als beschermneuzen. Toch zijn deze materialen iets wijder, waardoor de neus minder compact en lomper is.

Relatief nieuw zijn de compacte glasvezel neuzen. Zo zijn zelfs werkschoenen met grote maten mooi en compact. Zeer licht van gewicht, nog lichter dan composiet en aluminium. Hiernaast is het materiaal ook erg goed te bewerken, waardoor het model van de werkschoen een stuk mooier is. Deze neus zorgt waarschijnlijk voor het einde van de lompe werkschoen!

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept