Home Meubels Onderhoud van leren meubels

Onderhoud van leren meubels

by admin

Bent u op zoek naar design meubels zoals een mooie set mooie design banken of een heerlijk ontspannende design fauteuil, dan is een lederen bekleding een goede keuze. Leer is erg praktisch, mooi en erg duurzaam bekledingsmateriaal voor zitmeubelen. Over het algemeen is er aan leren meubels minder onderhoud dan aan andere bekledingen. Ondanks dat het reinigen makkelijker is en er minder onderhoud aan een leren bankstel is, is onderhoud wel nodig.design meubels
We willen u in dit artikel enkele tips geven hoe u het beste u leren bankstel of leren stoelen kunt onderhouden.
Denk er bijvoorbeeld aan dat u scherpe voorwerpen die krassen kunnen veroorzaken uit de buurt houdt van uw bank. Bijvoorbeeld pennen of naalden kunnen lelijke krassen veroorzaken. Ook honden en kattenpoten kunnen een leren bank vaak goed beschadigen. Kleine krasjes zijn op zich door een specialist redelijk eenvoudig te repareren. Een scheur daarentegen is niet mooi te herstellen en is een blijvende schade.
Ook is het verstandig om drukwerk zoals kranten en tijdschriften uit de buurt van uw leren bank te houden. Het gebeurd nog wel eens dat bijvoorbeeld de krant inkt afgeeft waardoor er lelijke vlekken kunnen ontstaan.
Als u vlekken op de bank maakt met bijvoorbeeld eten of drinken is het verstandig om dit zo snel mogelijk te reinigen. Hiermee voorkomt u dat het vuil in het leer trekt en verandert in een blijvende vlek.
Ga vooral niet schuren of schrobben als u de vlekken wilt verwijderen. Beter kunt u deppen met een zachte doek of keukenpapier. Ook is het niet verstandig om zeep of andere reinigingsmiddelen te gebruiken. De meubelfabrikant geeft vaak adviezen over waarmee u het beste kunt reinigen. Vaak is eigenlijk het beste om gewoon lauwwarm water te gebruiken.
Wilt u dat u leren meubels lang meegaan, dan kunt u het beste zorgen dat ze niet in direct zonlicht staan. Hierdoor zal het leer sneller uitdrogen en kan het ook verkleuren. Men kan er voor kiezen om bijvoorbeeld op zonnige dagen de gordijnen dicht te doen of zonwering te gebruiken. Ook hittebronnen zoals een open haard of radiator kunnen ervoor zorgen dat het leer sneller uitdroogt. Zorg er daarom voor dat de bank op zo’n 2 meter van een hittebron afstaat.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept