Home Meubels Leersoorten voor leren bankstellen

Leersoorten voor leren bankstellen

by admin

Voor Design Meubels en bankstellen wordt vaak leer gebruikt, als u een mooi leren bankstel wilt kopen dan is het fijn om rekening te houden met de eigenschappen van de verschillende leersoorten die voor meubels worden gebruikt.
Hierbij kun je rekening houden met factoren zoals de intensiviteit waarmee het bankstel zal worden gebruikt, maar ook bijvoorbeeld of u jonge kinderen of huisdieren heeft. Daarom beschrijven we hier de meestvoorkomende leersoorten die gebruikt worden voor design meubels.
Vol aniline leer, ook wel bekend als volnerfleer is eigenlijk de meest natuurlijke leersoort die bij het produceren van meubels wordt gebruikt. Vol aniline leer is erg zacht en soepel leer en geeft een natuurlijke look. Men kan bij dit leer het beste de natuurlijke structuur van het leer terugzien. Hiermee doelen we op de natuurlijke structuur die bijvoorbeeld door littekens en oneffenheden in de houd gevormd wordt. Bij het gebruik van een meubelstuk van vol aniline leer zal men zien dat het leer al snel zijn patina verkrijgt, dit is een soort van karakteristieke glans. Vol aniline leer is wel een van de duurdere leersoorten omdat er bij de selectie van de huiden vaak hele hogen eisen worden gesteld. Over het algemeen komt maar slechts 10 procent van de huiden in aanmerking om tot vol aniline leer te worden verwerkt.
Semi-Anilineleer is anilineleer dat met een transparante kleurstof en een transparante afdeklaag wordt bewerkt. Hierdoor wordt er een groot deel van de uitstraling en soepelheid van het anilineheer behouden, maar wordt het materiaal ook nog eens duurzamer en minder besmettelijk waardoor uw bankstel geschikter wordt voor intensief gebruikt.

Nubuckleer is aniline leer dat lichtjes wordt geschuurd, hierdoor krijgt het een fluweelachtige uitstraling. Herkenbaar voor nubuckleer is dat als je met je hand over het oppervlakte wrijft je een soort schaduwvlekken ziet ontstaan. Nubuckleer geeft een rustieke maar ook zachte uitstraling en moet wat voorzichtiger behandeld worden als bijvoorbeeld een bank van semi-anilineleer. Let bij de aanschaf van een bank van nubuckleer wel op dat je weet hoe deze leersoort onderhouden moet worden. Er zijn speciale sprays die het leer beschermt, soepel houdt en voedt.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept