Home Design interieur De juiste bureaustoel

De juiste bureaustoel

by admin

Bij veel bedrijven en kantoren is het zo dat men gebruik maakt van bureaustoelen om de dag in door te brengen, daardoor is het belangrijk dat je in een goede bureaustoel zit. De Arbo wetgeving geeft aan dat een werkgever een werknemer een passende bureaustoel moet geven. Maar wat is dan passend?

Een goede bureaustoel geeft voldoende ondersteuning. Met deze ondersteuning wordt het zitvlak, de rug en de armen bedoeld. Kijk daardoor goed of je comfortabel in de stoel zit en of het al deze dingen ondersteund.

Hoogte en lengte van de stoel is ook zeer belangrijk. Een bureaustoel kan meestal hoger en lager worden gezet en qua lengte van de rug ook omhoog en omlaag worden geplaatst.
Wanneer je in de stoel gaat zitten is het de bedoeling dat je de billen helemaal achterin de stoel plaatst en met de rug sterk tegen de leuning aanzit. Daarnaast is het belangrijk dat je comfortabel zit en je voeten stevig op de grond staan.

Je benen moeten een hoek maken van ongeveer 90 graden, dit voorkomt dat wanneer je te hoog zit dat er teveel druk komt aan de onderzijde van je benen. Daardoor kunnen bloedvaten afgekneld worden.

Kijk ook of de rugleuning je ‘dwingt’ om rechtop te gaan zitten, ideaal is recht op zitten zonder dat je je schouders naar voren laat hangen of dat je je rug hol maakt. In de meeste gevallen is een lage rugleuning beter dan een hoge rugleuning.

De prijs van een bureaustoel verschilt qua kwaliteit en merk. Vergelijk daardoor goed de prijzen van deze stoelen zoals je dit ook bij normale design stoelen doet.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept