Home Design interieur Het huis inrichten met design meubels

Het huis inrichten met design meubels

by admin

Iedereen wil natuurlijk een trendy woonkamer. In woonboulevards worden we overspoeld met de mooiste zitbanken, salontafels, vloerkleden, lampen en allerhande decoratie. Maar er zijn natuurlijk ook nog design meubels. De aanschaf van een design meubel biedt verschillende voor- en nadelen maar bij een correcte keuze zal de aanvulling op het interieur groot zijn.

Design meubels

Iedereen kent design, maar wat is design nu precies? Design is net zo lastig te omschrijven als kunst. Het woord ‘design’ komt uit de Franse taal. Het is afkomstig van het woord designare en betekent tekenen of aanduiden. Met de tijd is de betekenis van het woord veranderd en verwijst nu naar een speciaal gemaakte serie producten van een ontwerper.

Waar te kopen?

Je vindt veel nieuwe design meubels op het internet en in de meer exclusieve woonwinkels. Design meubels zijn vaak prijzig en in beperkte oplage verkrijgbaar en worden dus in grote getale nagemaakt. Verzeker uzelf daarom altijd dat het om een echt stuk gaat. Nagemaakte meubels zijn in de meeste gevallen van slechte kwaliteit en behouden niet de waarde als dat van origineel meubelstuk. Een goede replica biedt echter wel een uitstekend alternatief bij een beperkt budget.

Boost

Design meubels vormen een goede aanvulling op het hedendaagse interieur. Zowel nieuwe als retro meubels geven een verouderd interieur al snel een flinke oppepper. Door de variatie in kleur is voor elk interieur wel een stuk verkrijgbaar.

Kostbare investering

Door de exclusiviteit kan de prijs vaak hoog oplopen. De bedragen kunnen vele malen hoger vallen dan de prijzen van ‘standaard’ meubels. Toch kan het een goede investering zijn. Design meubels behouden in de meeste gevallen hun waarde.

Klassieker

Er worden continu nieuwe producten op de markt gebracht, denk hierbij aan nieuwe ontwerpen voor stoelen, banken en tafels. Sommige van deze ontwerpen zijn zo’n succes dat deze jaren populair blijven. Deze vallen onder de term ‘design klassieker’. Bijvoorbeeld de stijlvolle Barcelona Chair of de Eames Lounge Chair. Deze zijn jaren geleden ontworpen en nog steeds razend populair.

Voor- en nadelen

De voordelen zijn:

  • Design meubels behouden hun waarde
  • Goede kwaliteit en afwerking
  • Waardevolle toevoeging voor vrijwel elk interieur

De nadelen zijn:

  • Erg prijzig
  • Veel namaak op de markt

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept