Home Wonen Eten & Drinken

Eten & Drinken

by admin

Heerlijk uitgebreid ontbijten, dineren of borrelen doe je het liefst zo comfortabel én stijlvol mogelijk. Niet op een kruk, maar op een stoel met fijne arm- en rugleuningen en een welgevormd zitje.

De eetkamerstoelen van nu zijn gemaakt naar het lichaam, met afgeronde vormen. Populaire materialen zijn blank hout en metaal. In de gebruikte materialen en het productieproces is er speciale aandacht voor duurzaamheid. Dat is niet direct te zien aan de stoel, maar geeft wel een goed gevoel!

Wat wél opvalt is de terugblik op de jaren vijftig. Nieuwe eetkamerstoelen zijn eenvoudig maar puur van vorm en brengen met hun ronde en retro vormen, net als in de ‘fabulous fifties’.

Een herintroductie van iconen op dit gebied, de stoelen van Charles & Ray Eames, is hierbij de kers op de taart. Vroeger, in de jaren vijftig zochten zij naar manieren om materialen zo goed mogelijk aan de lichaamsvormen aan te passen, zo zitten de stoelen zo comfortabel mogelijk. Nu, zestig jaar later, hebben we daar nog steeds profijt van.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept