Home Wonen Zwembadfolie lassen in het zwembad

Zwembadfolie lassen in het zwembad

by admin

Wil je een nieuw folie in het zwembad laten plaatsen dan is het verstandig om hiervoor een specialist in te schakelen. Zwembadfolie lassen is namelijk een vak apart en dient met veel precisie gedaan te worden. Als de folie eenmaal is het aangebracht kan het zwembad weer jaren vooruit. 

Zwembadfolie of een zwembad liner plaatsen? 

Veel mensen kunnen het onderscheid tussen zwembadfolie en een zwembad liner niet goed bepalen. Vaak denkt men dat dit hetzelfde is. Het verschil zit hem vooral in het maatwerk. Een zwembad liner wordt namelijk niet op maat gemaakt. Dit is een kant en klare zak die wordt gespannen in het zwembad. Dit is dan ook ideaal als je beschikt over een zwembad met standaard maten. Beschik je echter over een zwembad dat op maat is gemaakt dan is het beter om te kiezen voor zwembadfolie. Dit kan namelijk ook maat worden gemaakt. Deze wordt vervolgens zo in het zwembad gelast waardoor deze exact past. 

Schade aan het zwembadfolie? 

Net als bij andere onderdelen van het zwembad kan het ook hier voorkomen dat er schade ontstaat aan het zwembadfolie. Dit komt vaak door een scherp voorwerp, maar ook door het niet juist onderhouden van het zwembad. Hierdoor neemt de kans op slijtage alleen maar toe. De folie zal dan uitdrogen en opnieuw vervangen moeten worden. 

Complete zwembad renoveren

Na verloop van tijd kiest men ervoor om het zwembad te renoveren. Dan wordt er vaak ook voor gekozen om direct het zwembad folie te lassen of de zwembad liner te repareren. Vaak moet niet alles worden vervangen, maar er wordt voor gekozen voor een aantal kleine reparaties. Wil je echter een gehele renovatie? Dat kan natuurlijk ook! Dan is het belangrijk dat er een expert wordt ingeschakeld en een offerte op maat wordt aangeboden. 

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept