Home Wonen Wonen in Middelharnis

Wonen in Middelharnis

by admin

Middelharnis is een erg gewilde plek om te wonen in Zuid-Holland. In dit artikel gaan we in op een aantal zaken die Middelharnis uniek maken en je vind hier ook een aantal vacatures in Middelharnis.

Informatie over Middelharnis

Middelharnis telt ruim 18000 inwoners en behoort tot de gemeente Goeree-Overflakkee. Het dorp heeft een rijke geschiedenis, tijdens de Watersnoodramp liep het dorp voor een groot gedeelte onder water maar gelukkig met weinig slachtoffers tot gevolg. In het historische centrum van Middelburg vind u veel winkels en tal van andere voorzieningen wat betreft onderwijs, horeca, cultuur en gezondheid. In het centrum vind u ook het oude raadshuis wat dateert uit 1639 en nog steeds de traditionele classicistische stijl heeft. Vanuit Middelharnis ben je zo in de Randstad, Brabant en aan de Zeeuwse kust. De strategische ligging is zeer geschikt voor mensen die buiten Middelharnis werken.

Gemeente Goeree-Overflakkee

Tot de gemeente Goeree-Overflakkee behoren naast Middelharnis ook Oostflakkee, Dirksland en Goedereede. Er zijn verschillende rijksmonumenten te vinden in het karakteristieke dorp, zoals ’t Sluisje, de Nederlands Hervormde kerk en pakhuizen. Middelharnis is omringd door het Haringvliet en het Grevelingenmeer, en dientengevolge zijn er twee havens voor zowel beroepsvaart alsook de watersport. In de haven kunnen tevens elektrische fietsen gehuurd worden. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de uitgestrekte landschappen en prachtige vergezichten. Een lust voor het oog en erg rustgevend.

Ruimte en rust

Ruimte en rust in overvloed op dit eiland. Aan de Sommelsdijk vind je de weekmarkt, een ontmoetingsplaats voor velen met een grote sociale functie. Toerisme en recreatie wordt gestimuleerd en er ontstaan dan ook steeds meer initatieven voor ondernemers en organisaties. Middelharnis leent zich uitstekend voor fiets- en wandelroutes, recreatie en duurzame landbouw. Verschillende evenementen worden georganiseerd om de diverse bezienswaardigheden onder de aandacht te brengen. Voorzieningen worden steeds meer aangebracht om zo toeristen en recreanten te bedienen. Er zijn verschillende vakantiewoningen en campings waar men kan overnachten en genieten van de natuur.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept