Home Wonen Waarom kiezen voor een houten vloer?

Waarom kiezen voor een houten vloer?

by admin

Een houten vloer is een prachtige toevoeging aan vrijwel ieder interieur. Veel mensen overwegen dan ook om er een in hun woning te laten plaatsen. Twijfel je hier nog over? In dit blog vertellen we je over alle redenen dat je zou moeten kiezen voor een houten vloer. Zoek je een Houten vloer in Bergen op Zoom? Neem dan gerust contact met ons op voor advies op maat!

Houten vloeren zijn tijdloos

Een groot voordeel van een houten vloer is dat deze nooit uit de mode zal raken. Je ziet ze namelijk al jaren terug in allerlei verschillende woningen, en dat staat nooit ouderwets of oubollig. Dat komt omdat hout een natuurlijk materiaal is, en dat past bij praktisch iedere stijl en tijdperk.

Ze gaan jarenlang mee

Houten vloeren zijn ontzettend duurzaam, waardoor je er jarenlang plezier van kunt hebben. Dit komt omdat je zo’n vloer gemakkelijk kunt schuren en lakken wanneer er slijtageplekken ontstaan. Bij andere vloersoorten zou het nodig zijn om deze volledig te vervangen wanneer er slijtageplekken in ontstaan, maar dat is dus niet nodig bij een vloer van hout!

Goed te combineren met vloerverwarming

Vloerverwarming is een hele fijne manier om je woning warm te houden. Het voelt prettig aan je voeten en zorgt voor een aangenaam klimaat in de ruimte. Er werd lang gedacht dat het niet mogelijk was om een houten vloer te combineren met vloerverwarming, maar dat is niet zo. Onder vloeren van Eiken, Afzelia, Kambala en Noten kan bijvoorbeeld prima vloerverwarming worden aangelegd.

Gemakkelijk schoon te houden

Waar tapijt vaak een verzamelplek wordt voor bacteriën, hoef je je daar met een houten vloer geen zorgen om te maken. Hout is namelijk gemakkelijk te reinigen met een vochtige dweil en natuurzeep.

Houten vloeren in alle soorten en maten

Er zijn ontzettend veel houtsoorten, en dus ook ontzettend veel houten vloeren verkrijgbaar. Er is er dus altijd wel een die qua kleur en stijl past bij jouw interieur. Iedere houtsoort heeft weer zijn eigen unieke eigenschappen en uitstraling.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept