Home Design interieur In 3 stappen naar een gezellig interieur

In 3 stappen naar een gezellig interieur

by admin

Een gezellig huis, niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Waar de één er persoonlijk weinig tot niets om geeft, is het voor de ander financieel een hele uitdaging om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Hoe vervelend het ook is, niet iedereen beschikt over voldoende financiële middelen om eens in de zoveel tijd nieuwe spulletjes voor in huis te halen, want laten we eerlijk zijn een beetje accessoires, kan al vrij snel in de papieren lopen. Wil jij je huis toch wat gezelliger maken, dan kan dat met slechts een aantal eenvoudige stappen. Om je een eindje op de goede weg te helpen, hebben we een stappenplan voor je gemaakt, zodat jij je interieur een boost kunt geven in 3 stappen.

Indeling

De indeling bepaalde voor een groot gedeelte de sfeer en gezelligheid van ons interieur. Je kunt je immers voorstellen, dat wanneer het geheel volledig is vol gezet met allerlei soorten meubels, dit de gezelligheid van het geheel niet ten goede komt. De indeling van je interieur moet namelijk niet alleen sfeervol zijn, maar ook praktisch. Door voor jezelf een plattegrond te maken en op deze manier te puzzelen met de indeling van je interieur, zal je zien dat er tal van combinaties mogelijk zijn, waar je aanvankelijk helemaal niet zo snel aan had gedacht. Op wooninspiratie.nl kun je verschillende ideeën opdoen, zodat jij de ideale indeling voor jouw type interieur kunt bepalen. Een lange woonkamer heeft immers een andere aanpak nodig dan een vierkante.

Kleuren

De kleuren bepalen naast de indeling voor het grootste gedeelte de sfeer in je huiskamer. Je kunt je namelijk voorstellen, dat wanneer je alles wit hebt, je al snel een gevoel creëert alsof je in de wachtkamer bij de dokter of tandarts zit. Witte muren is uiteraard geen enkel probleem, maar probeer dit wel te combineren met ietwat donkere, warme kleuren in je meubels en accessoires. Wil je toch een andere kleur dat wit op de muur, kies dan voor een lichte tint. Door één muur in je woonkamer te voorzien van bijvoorbeeld lichtgroen, zul je zien dat dit effect ontzettend positief doorwerkt op de rest van het geheel. Door vervolgens deze kleur groen in verschillende tinten terug te laten komen in de rest van je interieur, zal je zien dat het als één geheel oogt.

Accessoires

Als laatste gaan we aan de slag met de accessoires. Accessoires zijn immers toch de finishing touch van onze woning. Nu kun je ook prima je oude woonaccessoires een nieuw leven inblazen, bijvoorbeeld door een andere combinatie of door ze op een andere plek in de woonkamer neer te zetten. Heb je een kandelaar die je eigenlijk niet meer zo mooi vindt qua kleur, maar wel qua model? Denk er dan eens over na om deze te voorzien van een nieuw likje verf. Zo zorg je er niet alleen voor dat je kandelaar als nieuw oogt, maar past hij ook een stuk beter binnen je huidige interieurstijl. Een win-win situatie dus!

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept