Home Wonen Veelvoorkomende problemen in huis door koud weer

Veelvoorkomende problemen in huis door koud weer

by admin

Gelukkig geen sneeuw dit jaar maar koud is het zeker wel! De winter hakt er bij iedereen in en dat is niet voor iedereen even leuk. Zo kun je geen half uur buiten staan zonder je handen te bevriezen en kun je niet zomaar even weg met de auto, nee je moet een half uur van te voren je auto op laten warmen omdat je anders niks kan zien door de voorruit. Niet iedereen vind het even leuk en ook in huis kan het voor problemen zorgen! 

Bevroren leidingen 

Een probleem wat nog wel eens voor kan komen zijn bevroren leidingen. Dit is natuurlijk omdat het zo koud is en omdat de leidingen simpelweg niet warm genoeg kunnen blijven om normaal te blijven. Met name bij oudere huizen gebeurt dit vaker en kan voor best wat serieuze problemen zorgen. ZO kan het zelfs zo zijn dat met name buitenkranen die niet goed geïsoleerd zijn kunnen klappen! Gevaarlijk en erg vervelend. Let hier dus goed op als het wat kouder wordt en probeer er alles aan te doen om dit tegen te gaan. 

Volle afvoer en goten 

Als het heeft gesneeuwd heb je een grote kans dat de afvoer en goten vol liggen met sneeuw en er dus niks weg afgevoerd kan worden. Dit kan zorgen voor grote problemen omdat er dan veel vuil en andere vervelende dingen blijven hangen in de goten wat kan zorgen voor verstopping en uiteindelijk overvloed van vuil. Zorg dat je dus zelf je afvoer en goten even leegmaakt en ervoor zorgt dat die ten alle tijden zo leeg mogelijk zijn. 

Vocht in huis

Zodra het kouder wordt is de kans op teveel vocht in huis vrij aannemelijk. Het vervelende aan vocht in huis is dat het vaak van allerlei kanten of plekken kan komen. Precies je vinger erop leggen waar kan nogal eens moeilijk zijn. Zo kan het ontstaan door vocht in de muren, in het dak of in de grond/kelder/kruipruimte. Dit kan door verschillende dingen komen zoals het niet goed geïsoleerd hebben van je huis en kan dus best wel voor wat problemen zorgen. heb je Vocht in uw kruimpruimte? Neem contact op met Alpha Vochttechniek.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept