Home Wonen Dit kun je gebruiken om snel je badkamer schoon te krijgen

Dit kun je gebruiken om snel je badkamer schoon te krijgen

by admin

De badkamer schoonmaken kan een grote klus zijn. Vooral als je het niet goed onderhoud. Helaas is dat voor veel mensen het geval. Met alle taken en plichten van het dagelijks leven glipt de badkamer regelmatig uit het schoonmaaklijstje. Kalkaanslag, schimmels en vieze vlekken zijn daarbij het gevolg. Het hoeft echter geen enorme opgave te zijn. Je kunt vrij snel je badkamer schoon hebben als je weet hoe je dit het best kunt aanpakken en wat je daarbij moet gebruiken. 

Schoonmaakazijn voor de tegels

Schoonmaakazijn is je beste vriend in dit geval. Het is een vrij ouderwets maar enorm effectief middel. Je kunt er van alles mee schoon krijgen en het is eenvoudig te gebruiken, met name voor de badkamer tegels. Dit is hoe je het gebruikt; je spuit de schoonmaakazijn tussen de badkamertegels. Laat het ongeveer een halfuur intrekken zodat het schoonmaakazijn het kalk en vet kan op lossen. Daarna kun je de tegels schoon boenen met de gele zijde van de spons. Spoel het tenslotte af met warm water. 

De douchecabine

Schoonmaakazijn is ook een geschikt en veilig middel om de douchecabine mee schoon te maken, met name voor het verwijderen van kalkaanslag. Je kunt 1 scheutje azijn met een scheutje water mengen. Doe dit in een spuitflacon en spuit daarmee het glas van de cabine. Laat het 30 minuten intrekken en daarna kun je het afspoelen. Simpel!

Toilet in een handomdraai schoon

Het toilet schoonmaken is voor velen niet niet een populaire hobby. Het is een van de belangrijkste onderdelen van de badkamer maar tóch ontlopen we het liever als het op schoonmaken neerkomt. Gelukkig kun je het snel schoon krijgen; gebruik hiervoor een plantenspuit met allesreiniger en een fles dikke bleek. Verwijder je toiletblokje en spuit de dikke bleek onder de rand van het toilet. Gebruik je toiletborstel om het na te poetsen en laat het daarna even intrekken. Spuit daarna de plantenspuit met allesreiniger op de bril, rand, spoelknop, achterkant en onderkant van het toilet. Ook dit laat je even intrekken. Na ongeveer 15 minuten kun je alles met een vaatdoekje eraf nemen en schoonspoelen. Je kunt nog even met de toiletborstel de binnenkant van het toilet poetsen en daarna doorspoelen. En voila! Je toilet heeft een snelle schoonmaakbeurt gehad! Als je dit een paar keer per week herhaalt, zal het toilet altijd een makkelijk klusje blijven omdat het weinig onderhoud zal kosten op deze manier.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept