Home Tips Wat te doen met bedrijfsafval?

Wat te doen met bedrijfsafval?

by admin

Bedrijven die zich bezighouden met het produceren van producten, produceren ook ontzettend veel afval. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan materialen die niet meer gebruikt kunnen worden, maar ook aan afval dat geproduceerd wordt door je werknemers. Het is voor ieder bedrijf belangrijk om te weten wat er met het afval moet gebeuren, want het is niet de bedoeling dat al het afval opgestapeld wordt in het bedrijfspand. 

De zoektocht naar een afvalverwerker

Een van de eerste stappen die je moet zetten, is het op zoek gaan naar een afvalverwerker. Dit is erg belangrijk, want een afvalverwerker komt meerdere keren per week of per maand het afval ophalen. Het kan erg lastig zijn om te kiezen voor een afvalverwerker en dat heeft ermee te maken dat er vrij veel afvalverwerkers in Nederland actief zijn. Daarom is het ook aan te raden om de verschillende Nederlandse afvalverwerkers te vergelijken op vergelijkjeafval.nl. Dit is een handige vergelijkingswebsite waar je binnen enkele seconde ontzettend veel te weten kunt komen over de verschillende afvalverwerkers. 

Huur meerdere containers

Nu je wellicht een afvalverwerker hebt gevonden waar je mee in zee wilt gaan, is het belangrijk om meerdere containers te huren van de door jou gekozen afvalverwerker. Het huren van meerdere containers is nodig om ervoor te zorgen dat het afval verzameld en gesorteerd kan worden. Alleen door het sorteren van afval kun je ervoor zorgen dat het afval gerecycled wordt. Dat is tegenwoordig natuurlijk erg belangrijk, want het produceren van nieuwe materialen en grondstoffen is zeer slecht voor onze prachtige planeet. Wat ook erg fijn is aan het sorteren van afval, is dat je in veel gevallen ook een vergoeding krijgt van de gekozen afvalverwerker. Dit heeft ermee te maken dat de gekozen afvalverwerker geld verdient aan het recyclen of verbranden van het afval. 

Probeer zo min mogelijk afval te produceren

Het is natuurlijk erg fijn dat er een Nederlandse afvalverwerker voor je klaarstaat om je bedrijfsafval te verwerken. Toch is en blijft het zeer belangrijk om zo min mogelijk afval te produceren, want helaas komt er bij het vernietigen of recyclen van nieuwe materialen en grondstoffen ook ontzettend veel CO2 vrij. Door minder afval te produceren, hoeft er ook minder afval gerecycled of vernietigd worden. Hiermee draag je zeker bij aan het verminderen van de wereldwijde CO2 uitstoot. 

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept