Home Wonen Hoe een slaapkamer stijlvol inrichten

Hoe een slaapkamer stijlvol inrichten

by admin

Je slaapkamer is een plekje waar je heerlijk tot rust kunt komen en wat echt je eigen plekje is. Je kamer inrichten is iets wat ieder kind, tiener, en (jong) volwassene zich mee bezighoudt, of je nu een grote kamer hebt of een wat kleinere. Maar wat heb je allemaal nodig op die kamer, en hoe wil je dit inrichten? Het allerbelangrijkste element is natuurlijk je bed. Zeker in een wat kleinere kamer zal je bed een groot deel van de ruimte innemen. Kies een bed dat bij je kamer en je stijl past. Zeker wanneer je van plan bent om je bed niet in een hoekje weg te schuiven maar in het midden van de kamer te zetten, dan zal deze veel aandacht trekken. Daarom is een mooi bed en wat erop ligt erg belangrijk. Kleed daarna je bed aan met je favoriete dekbedovertrek en mooie functionele en sierkussens. Dit zal een goede start zijn voor het inrichten van je kamer. 

Studeerplek

Er zijn meer dingen belangrijk dan alleen je bed, je zult op je kamer ook moeten leren of werken. Zorg er daarom voor dat je een goede studeerplek met een fijne bureaustoel hebt. Maak het een rustig en fijn plekje, want je moet je in die omgeving goed kunnen concentreren. Het is ook van belang dat de werkplek goed ingesteld is op je persoonlijke verhoudingen. Je moet goed comfortabel op de bureaustoel kunnen zitten en het bureau moet de juiste hoogte zijn. Anders kan het snel voorkomen dat je nek of rugklachten gaat krijgen.

Opslag

Je spullen moet je nog wel ergens laten. Kasten voor kleding of spullen kunnen veel ruimte in beslag nemen. Je kunt deze tegen een muur plaatsen om zo min mogelijk ruimte in de kamer op te nemen. Maar je kunt ook veel ruimte besparen door je kleding in bijvoorbeeld lades of opslag onder je bed te plaatsen. Dit neemt dan geen extra ruimte in beslag. Je kan schuiflades of bakken met wieltjes eronder onder je bed plaatsen. Maar als daar niet genoeg ruimte onder je bed voor is, dan kun je een bed kopen met ingebouwde opslag. Neem bijvoorbeeld een boxspring met opslagboxen in het bed zelf. Of een bed met lades ingebouwd die je kan rollen.

Hou het rustig

Als laatste is het belangrijk om de kamer niet overvol te maken. Met veel spullen in een kleine ruimte kan het er snel rommelig uit zien of zelfs gaan uitpuilen van de spullen. Houdt alles een beetje in hetzelfde thema. Het kan anders snel gaan afleiden tijdens het leren, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een rustige en overzichtelijke kamer helpt met rust en ruimte in je hoofd. Kijk hoe je zo efficiënt mogelijk de ruimte kunt benutten zonder het druk te laten ogen.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept