Home Tips Wat is epoxy en wat kun je ermee?

Wat is epoxy en wat kun je ermee?

by admin

Epoxy is een ontzettend leuk materiaal, waar je van alles mee kunt maken. Het is niet lastig en dat maakt dat enorm veel mensen het leuk vinden om ermee te werken. In dit artikel vertellen we je alles over wat epoxy nu precies is en wat je ermee kunt doen.

Wat is het?

Epoxy is een soort giethars. Wanneer je een starterspakket bij Epoxyshop koopt, krijg je twee verschillende componenten. Deze componenten meng je vlak voor het gebruik goed met elkaar. Een chemische reactie zorgt er dan voor dat het materiaal langzaam gaat uitharden. Geen zorgen, je hoeft je niet te haasten, want het uitharden gaat niet bijzonder snel.

De epoxy kun je vervolgens in een mal gieten en er zelfs nog in tekenen of elementen aan toevoegen. Dan laat je de epoxy uitharden. Tijdens het uitharden kunnen er belletjes ontstaan, deze kun je gemakkelijk weghalen met een gasbrander. Houd de gasbrander echter niet te lang op dezelfde plek, want dan kan de epoxy verkleuren. 

Wat kun je ermee?

We schreven het al: je kunt enorm veel met epoxy. Het bekendste voorbeeld van epoxy gebruik is toch wel de epoxy tafel. Vaak wordt een strook epoxy dan in het midden van een hardhouten tafel gegoten. Het rustieke van de houten tafel contrasteert dan prachtig met het glanzende, felle epoxy. 

Epoxy wordt ook regelmatig gebruikt voor doeleinden als het maken van sieraden, of onderzetters. Omdat het materiaal gemakkelijk hecht aan andere materialen, is het goed te gebruiken om bijvoorbeeld haakjes voor oorbellen aan te bevestigen. Het spul wordt, wanneer het eenmaal is opgedroogd, erg hard, waardoor het erg weerbaar is. Zo gaat het dus niet zomaar stuk, is het makkelijk schoon te maken en komen er niet snel krassen of vlekken op.

Epoxy kopen

Epoxy kun je op veel verschillende plekken kopen. Wanneer je epoxy gaat kopen, is het echter wel belangrijk dat je epoxy van goede kwaliteit koopt. Zo voorkom je dat de epoxy lelijk wordt als het uithardt, of dat het slecht opdroogt. Epoxyshop verkoopt epoxy van hoge kwaliteit voor een kleine prijs.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept