Home Tips Gietvloeren: ideale vloerbedekking voor ieder interieur

Gietvloeren: ideale vloerbedekking voor ieder interieur

by admin

Of je nu een klassiek- of modern interieur hebt, je hebt je woning landelijk-, industrieel of juist minimalistisch ingericht, er is zo’n groot assortiment verschillende gietvloeren dat je daar vast een geschikte optie tussen vindt. Je herkent een gietvloer direct, omdat deze naadloos is. De naam zegt alles over de reden daarvoor, want gietvloeren worden vloeibaar op je ondervloer gegoten. Het resultaat is een egale, dunne en gesloten vloer zonder onderbrekingen. Het hoofdbestanddeel van een gietvloer is kunsthars en daar kunnen allerlei kleuren en effecten aan worden toegevoegd. Daardoor is er voor ieder interieur een gietvloer die past.

Gietvloeren in alle RAL-kleuren

Allereerst heb je de keuze uit een gietvloer in elke RAL-kleur. Deze wordt aan de kunsthars toegevoegd en dat levert een egale en strakke vloer op in één of meerdere kleuren. In woningen wordt daar vaak polyurethaanhars voor gebruikt, omdat het wat minder hard is en omdat het goed te combineren is met vloerverwarming. Je kunt de vloer laten afwerken in een matte of glanzende toplaag en die keuze zal voor een deel afhangen van je inrichting. Een matte toplaag is mooi in woningen met een klassiek of traditioneel interieur, terwijl glanzende gietvloeren perfect passen bij een moderne- of zelfs minimalistische inrichting.

Natuurlijke kleuren en aardetinten

Een andere optie die je hebt is om een warme aardetint uit te kiezen, of een kleur die ergens anders in de natuur voorkomt. Er zijn bijvoorbeeld hele mooie gietvloeren met een zandkleur, met terracotta of met de kleur van zandsteen of kalksteen. Deze warme tinten kunnen ook worden gemengd, waardoor er een soort van marmereffect ontstaat op je vloer. Deze optie is erg geschikt voor woningen met een traditioneler en klassieker interieur. Voorzie hem van een matte toplaag en je hebt een schitterende vloer die sfeer en gezelligheid uitstraalt. Dat is uiteraard iets minder geschikt voor bij een moderne inrichting, waar egaalheid en minimalisme centraal staan.

Betonkleur vloeren

Uiteraard is er dan ook nog het populaire industriële interieur waar vandaag de dag zoveel woningeigenaren voor kiezen. En gietvloeren hebben dan een aantal opties waarmee je het uiterlijk van de betonnen vloer van een fabriek, loods of warenhuis nabootst. Beton is één van de belangrijke materialen in industriële interieurs en daarom zijn deze vloeren dan ook erg in trek. Je kunt kiezen uit verscheidene opties, zoals een betonvloer, beton ciré, mortex, gietbeton en een cementgebonden gietvloer. Voor deze gietvloeren betaal je iets meer, maar je krijgt er een schitterend product voor terug.

Voor iedereen een vloer die past

Behalve de bovengenoemde mogelijkheden, zijn er nog allerlei andere opties en daarmee maak je de vloer passend voor jou. Zo zijn er gietvloeren waar een steentje aan wordt toegevoegd, voor een extra structuur en een ander uiterlijk. Je kunt ook kleuren combineren, een patroon aan laten brengen, een afbeelding in je vloer laten verwerken of een spreuk. Kies voor een vloer met glitter of met kleurvlokken voor een nog ander effect. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept