Home Design interieur Een mooi en sfeervol ingericht kantoor realiseren

Een mooi en sfeervol ingericht kantoor realiseren

by admin

Is jouw kantoorinrichting redelijk inspiratieloos en mis je de gezelligheid? Hoe richt je een kantoor nu sfeervol in en behoud je toch een efficiënte kantoorinrichting? Moet je gaan voor een opvallende inrichting of leidt dit juist veel af? Welke kleuren zijn het beste om te gebruiken en welke materialen geven jouw kantoor die sfeervolle uitstraling? Lees snel verder als je benieuwd bent. 

Breng kleur aan in het kantoor

Alleen kale witte muren en meubels op kantoor kan, maar het is leuk om wat creatiever te zijn met het kleurgebruik. Kleuren beïnvloeden je emoties en daarom ook de sfeer op de werkplek. Zorg er wel voor dat de kleuren die je gebruikt met elkaar in balans blijven. Een goede harmonie zorgt ervoor dat de productiviteit er niet onder lijdt en is te verkrijgen door dezelfde kleuren meerdere keren in het kantoor terug te laten komen. Stel een kleurenschema samen en laat één bepaalde kleur vaker terugkomen. De groene kleur die je op de muren hebt, kun je door middel van de kantoorinrichting terug laten komen: groene kussens, een groene tafel van Epoxy Studio of een groene plant. Dit zorgt voor continuïteit en geeft sfeer, zonder dat het rommelig overkomt. 

Kunst toevoegen aan het kantoor

Een kunstwerk kan veel sfeer geven, is decoratief en inspireert. Daarom zijn er steeds meer bedrijven die schilderijen of andere kunstwerken aan hun kantoorinrichting toevoegen. De kunst kun je zien als een communicatiemiddel, het zegt namelijk iets over de imago van je bedrijf. Kies daarom zeker voor interessante kunstwerken, met een verhaal of bepaald thema dat bij jouw kantoorpand en organisatie past. Wanneer jouw bedrijf bijvoorbeeld erg veel bezig is met duurzaamheid, kun je ervoor kiezen om kunst te nemen met organische vormen en gebaseerd is op de natuur. Ook kun je bloemen of iets met een dierenthema uitkiezen. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden, maar het is aan jou om te kiezen wat het beste bij jouw bedrijf past. 

Relaxplek creëren 

Wanneer je genoeg ruimte op je kantoor hebt, kun je extra relaxplekken creëren. In deze loungeruimtes kun je vergaderen, pauze houden of klanten ontvangen. Het biedt dus ontspanning en het zorgt voor een leuke sfeer op je kantoor. Ook kantines en koffieruimtes maken je kantoorgebouw gezelliger. Of je nu een grote kantine hebt of een hele kleine, dat maakt niet uit, zolang deze ruimten maar ontspanning bieden voor al het personeel.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept