Home Tips Hoogwerkers kunnen verschillende klussen uitvoeren

Hoogwerkers kunnen verschillende klussen uitvoeren

by admin

Wie klussen wil uitvoeren op grote hoogtes zal moeten beroep doen op een zogeheten hoogwerker. Zeker voor niet zo makkelijk bereikbare werkplekken is een hoogwerker het meest geschikte hulpmiddel om opdrachten op hoogte veilig uit te voeren. Denk maar op de eerste plaats aan montage- of verfwerken, poetsopdrachten of allerhande onderhoudswerken aan de buitenkant van vastgoedpanden. Een hoogwerker huren bij Spapens Verhuur is geen overbodige luxe als je tijdelijk dit werkmateriaal nodig hebt voor een bepaalde periode.

Soorten hoogwerkers afhankelijk van de klus

Zelfrijdende hoogwerkers

Er bestaan verschillende soorten hoogwerkers, afhankelijk van de werken die gepland staan om uit te voeren. Deze hoogwerkers en nog veel meer kun je huren bij Spapens Machinehandel. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze tussen een zelfrijdende en meerijdende hoogwerker. Deze hoogwerkers kunnen echter niet op eigen houtje bewegen en zijn gemonteerd op een vrachtwagen of een bestelwagen. Zelfrijdende hoogwerkers worden het vaakst ingezet bij:

  • ondernemingen die werken met elektriciteitskabels
  • de brandweer die met hoogwerkers op grote hoogte vuurhaarden moet bestrijden in bijvoorbeeld een flatgebouw

Verticale masthoogwerker

Deze vrij compacte hoogwerker brengt je zoals het woord zegt je loodrecht langs de mast van het toestel. Ze worden aangedreven door een elektrische motor. Over het algemeen beschikt een schaarlift over een soort laadbak die naar boven wordt gehesen om bepaalde werken uit te voeren. Reparaties aan verlichtingspalen zijn daar een schoolvoorbeeld van. Ze zijn wel minder wendbaar in vergelijking met andere hoogwerkers.

Telescopische hoogwerker

Voor groter bereik is de telescopische hoogwerker de meest ideale optie. Dit hoogwerker modeltype beschikt over een lange uitschuifbare arm waardoor een vrij grote afstand kan worden overbrugd. Voorwaarde is wel dat dit toestel op een robuuste stevige ondergrond moet worden geplaatst. In de meeste gevallen is de arm draaibaar waardoor je de werkplek vanuit alle invalshoeken kunt bereiken. Verlies niet uit het oog dat je voor de meeste hoogwerkers een korte opleiding nodig hebt om de hoogwerker op een veilige manier te kunnen bedienen.

De wendbare knikhoogwerker

De knikhoogwerker is het best vergelijkbaar met een telescopische hoogwerker. Ook hier heb je een vrij ruim werkbereik, maar het grote pluspunt dan deze hoogwerker is dat de arm iets meer wendbaarder is dan de meer statische telescopische hoogwerker. De hoogwerker kan bovendien worden opgesteld vanaf een ruwere ondergrond.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept