Home Design interieur Inspiratie om de eetkamer in te richten

Inspiratie om de eetkamer in te richten

by admin

De eetkamer, elk huis heeft het en het is de plek waar iedereen even samen komt. Leuk is het dan ook om hier een mooie plek van te maken zodat dit momentje van samen komen nog extra leuk zal worden. Om dit extra leuk te maken zet je natuurlijk niet gewoon wat eettafels in de eetkamer neer, maar zul je de kamer ook wat mooier aan moeten kleden. Denk bijvoorbeeld aan mooie foto’s met emotionele waarde of prachtige schilderijen voor aan de muur. Verder kun je ook bijvoorbeeld je eetkamer aankleden door je eetkamer in een specifieke stijl in te richten. Er is dus volop keus om je eetkamer tot een prachtige verzamelplek te maken. 

De warme uitstraling

Een eetkamer moet allereerst natuurlijk functioneel zijn, je zit er namelijk ook om daadwerkelijk iets te doen. Toch zal een sfeervolle eetkamer uit veel meer dan alleen functionele dingen bestaan. Die mooie foto’s aan de muur hebben bijvoorbeeld niet echt een functie maar dragen erg goed bij aan de sfeer van het huis. Verder kun je om je eetkamer meer sfeer te geven denken aan een vloerkleed. Dit is lekker warm aan je voeten en geeft heel erg dat warme, huiselijke gevoel en laat dat nou net zijn wat je in een eetkamer wilt. 

Welk licht kies je? 

Naast decoratie is het lichtgebruik in een eetkamer erg belangrijk. Op welke manier kun je je huis namelijk sfeervol verlichten, maar dat het ook functioneel blijft. Een mooie kandelaar is bijvoorbeeld erg sfeervol, maar zul je ook daadwerkelijk elke avond met een kandelaar aan aan tafel zitten? Waarschijnlijk niet omdat je soms wel even snel moet bijvoorbeeld. Lampen zijn dan natuurlijk de meest handige optie, maar hierbij is voor het behouden van de sfeer een goede tip. Het felle licht van een lamp kan namelijk alle sfeer uit een kamer halen e dat is het laatste wat je wilt. Wat dus in veel kamers, en met name de eetkamer, geldt, is dat het erg aan te raden is een lamp te kopen die je kunt dimmen. Op deze manier zul je niet in een overbelichte kamer zitten waar het warme gevoel ver te zoeken is.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept