Home Wonen De nieuwste trend: vintage!

De nieuwste trend: vintage!

by admin

Trends komen en gaan en je ziet ze overal terug, onder andere in de mode en in het interieur. Maak kennis met de nieuwste trend: vintage. Bij vintage kan je bijvoorbeeld denken tweedehands kleding dat weer in de mode is. Of denk aan meubels met een vintage look, net of ze uit het interieur van jouw grootouders vandaan komen.

Duurzamer consumeren

In de huidige maatschappij is recyclen en duurzamer consumeren steeds belangrijker. Veel mensen proberen hun spullen te hergebruiken of verkopen, weggooien gebeurt steeds minder. Zo zijn er verschillende merken die de tweedehands verkoop van hun eigen producten faciliteren. Het wordt een onderdeel van een duurzame strategie.

Pareltjes goedkoop overkopen

Vintage kleding is vaak kleding van vroeger, bijvoorbeeld uit de jaren 70 of 80, wat nu weer veel gedragen wordt. Kleding wat kwalitatief goed is en van een duur merk gaat vaak het langste mee. Omdat het zo oud is, kunnen mensen pareltjes van Chanel of Louis Vuitton goedkoop overkopen. Veel mensen kopen en verkopen hun kleding namelijk online, zodat ze het niet hoeven weg te gooien.

Vintage modezaken

Je ziet de trend al een langere tijd terug in het straatbeeld, aangezien er steeds meer vintage modezaken geopend zijn in de afgelopen jaren. Tegenwoordig wordt de term vintage veelal gebruikt voor tweedehands artikelen en ben je hip als je aan deze trend meedoet. Maar niet alleen in de mode-industrie zie je deze trend terug, ook voor in huis kan je vintage items scoren bij Studio Nine Design Breda.

Authentieke meubels

In het interieur mag je tegenwoordig stijlen uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 combineren met moderne meubels en hedendaagse technologie. Ga een keer langs bij een kringloopwinkel of rommelmarkt en wie weet scoor jij daar wel de mooiste authentieke meubels voor in jouw woning. Combineer het met moderne en persoonlijke accessoires en je creëert een hele unieke inrichting.

Maar de vraag is: is vintage een blijvertje of gaan we toch weer over op moderne en nieuwe spullen? Veel trends kennen pieken en dalen, maar toch lijkt het erop dat vintage voorlopig nog wel blijft. Het is immens populair en wordt in verschillende opzichten meer en meer mainstream.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept