Home Tips Hoe voorkom en behandel je houtrot? 

Hoe voorkom en behandel je houtrot? 

by admin

Houtrot is iets wat vaak voorkomt bij hout dat in buiten staat. Dit komt door de Nederlandse weersomstandigheden. Denk aan regen, wind, zon en temperatuurswisselingen. Het is erg zonde als jouw mooie houten tuinmeubilair gaat rotten en je het hierdoor weg kunt gooien. Voorkom daarom dat het hout gaat rotten en weet hoe je beginnende houtrot moet behandelen. 

Hoe voorkom je dat hout gaat rotten? 

Houtrot kan voorkomen worden door het hout goed te behandelen met EazyFix. Hierbij is het belangrijk dat je dit doet met drie diverse lagen. Als eerste moet je het hout in de grondverf zetten, daarna moeten er twee lagen aflak overheen. Ook deze lagen moet je elk jaar even controleren en in de gaten blijven houden zodat je houtrot voorkomt. 

Hoe behandel je houtrot? 

Het behandelen van houtrot is iets wat heel belangrijk is. Op het moment dat je merkt dat er houtrot ontstaat, moet je dit meteen aanpakken. Dit kun je doen door de volgende dingen te ondernemen: 

  • Haal met een frees of een krabber het rotte hout weg. Dit moet nauwkeurig gebeuren, want als je dit niet nauwkeurig doet, zullen de resten van de schimmel nog aanwezig blijven en zich weer opnieuw verspreiden. Laat dit op zijn minst een aantal dagen goed drogen nadat je dit hebt gedaan. 
  • Maak de plek goed schoon en vetvrij, dit kan met allesreiniger. Zo zal de houtrot ook snel weggaan aangezien het niet verder kan groeien in een droge en schone omgeving. 
  • Als laatste is het belangrijk om het in zijn geheel goed af te werken. Schuur het houtrot gelijk met de rest van het oppervlak om een mooie overgang te creëren. Zet het dan in de lak zoals eerder in dit artikel al vermeld. 

Het allerbelangrijkste is dus om het hout te blijven controleren en te kijken of er geen houtrot aan het groeien is. Zo voorkom je dat het hout al te rot geworden is en dat is het belangrijkste!

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept