Home Ontwerpen Hoe ontwerp je een mooi CV?

Hoe ontwerp je een mooi CV?

by admin

Naast de inhoud van je CV, is de vormgeving erg belangrijk. Je wilt immers opvallen in die stapel van CV’s. Aan je werkervaring kun je op korte termijn niks veranderen. Wat je wel kunt doen is een mooie CV ontwerpen. Daarom geven we je in dit artikel enkele tips voor een mooie en goede CV!

De template

De basis van een mooie CV is een goed template. Je kunt immers niet met een standaard CV zonder opmaak aan komen zetten. Naast dat je hier niet mee opvalt, komt het over alsof je er erg weinig tijd in hebt gestoken. 

Op internet zijn diverse CV-templates te vinden. Kies voor een template met een opvallende maar overzichtelijke uitstraling. Er mag wat kleur in zitten, maar het is wel belangrijk dat je het professioneel houdt. Kies dus niet een overdreven vormgegeven template. Heb je een goed template gevonden? Mooi, dan is het tijd om hem in te gaan vullen. 

De foto

Een belangrijk onderdeel van een CV is de foto. Veel mensen twijfelen of ze een foto in hun CV moeten doen. Ons advies is echter om dit altijd te doen. Je geeft je CV hiermee namelijk een persoonlijk tintje. Ook krijgt het bedrijf waar je solliciteert meteen een beter beeld van je. 

Het is echter wel belangrijk om een geschikte foto te gebruiken. Je wilt immers professioneel over komen. Gebruik dus geen foto’s met lage kwaliteit, selfies of foto’s met vrienden. Het beste wat je kunt doen is een foto laten maken bij LINK Fotografie. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in zakelijke portretfoto’s! Naast dat je deze foto voor je CV kunt gebruiken, kun je hem dus ook gebruiken als Linkedin profielfoto. Een goede investering in je carrière dus!

De indeling

Wanneer je een geschikte foto hebt, is het tijd voor het laatste onderdeel; de indeling van je CV. Zet altijd je persoonlijke gegevens (zoals naam, adres en geboortedatum) bovenaan. Zorg dat je geen belangrijke gegevens vergeet. Vervolgens komt je werkervaring. Hierbij is het belangrijk alleen relevante banen en stages te noteren, en deze te ordenen van meest recent naar minst recent. Tot slot komen je opleidingen en andere soort cursussen. Geef hierbij aan of je het diploma wel of niet behaald hebt.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept