Home Design interieur Het onderhouden van je boot interieur

Het onderhouden van je boot interieur

by admin

Wanneer je de eigenaar bent van een jacht- of zeilboot of wanneer je een jacht wilt kopen, dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat deze zo lang mogelijk tiptop in orde is. Vaak besteden mensen heel veel aandacht aan de buitenkant van het schip, dat is natuurlijk goed want die krijgt door de weersomstandigheden ook de grootste klappen. Toch moet je de binnenkant ook echt niet vergeten, het interieur heeft ook veel effect op de waarde van de boot en je wilt natuurlijk ook in een nette omgeving leven wanneer je met de boot op vakantie gaat. Jachtmakelaardij Kappers vertelt er wat meer over. 

Het lijden van de interieur

Als je er over na gaat denken, is het best logisch dat het interieur van je boot ieder jaar ook best veel te verduren heeft, de boot bevindt zich immers het hele jaar in vochtige omgevingen waardoor er al snel schimmels, algen en andere vlekken door het (zoute) water kunnen ontstaan. Wanneer je dergelijke vervuilingen te lang laat zitten, kan je te maken krijgen met vlekken die je er niet meer uit kunt krijgen. Hierdoor zal je nieuwe bekleding moeten kopen om te voorkomen dat de waarde van je boot omlaag zal gaan. 

De bekleding

Er zijn veel verschillende materialen die in alle boten gebruikt kunnen worden, ook op het gebied van bekleding. Onder andere de volgende:

  • Leer. Leer is een uniek product, ook is het van nature sterk en slijtvast. Toch blijft het ook een gevoelig product, aangezien het na verloop van tijd kleur zal verliezen en krassen zijn er makkelijk in te maken. 
  • Kunstleer. Steeds meer mensen kiezen voor kunstleer, voornamelijk omdat deze geen vocht opnemen of doorlaten en daardoor zeer geschikt zijn voor op boten
  • Textiel. Een interieur kan natuurlijk niet zonder enig gebruik van textiel, bijvoorbeeld voor in bootkussens, bootkappen en stoelbekleding. Textiel kan echter relatief simpel vuil worden en verkleuren, gelukkig zijn er beschermmiddelen die ervoor zorgen dat vuil minder goed aan textiel kunnen hechten. 

Andere veelvoorkomende materialen

Hout, polyester en kunststof zijn veelgebruikte materialen waar vaak de muren of frame van het schip gemaakt van worden. Deze zijn natuurlijk ook kwetsbaar voor de elementen en zullen ook goed onderhouden moeten worden. Gelukkig heb je voor deze materialen ook goede schoonmaak- en beschermmiddelen waardoor je ervoor kunt zorgen dat de levensduur van deze materialen optimaal blijft.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept