Home Meubels Mensen geven steeds minder uit aan het interieur

Mensen geven steeds minder uit aan het interieur

by admin

Sinds 2008 zien de meubelzaken hun verkopen flink dalen, het gaat hierbij om 20% minder welke consumenten minder uitgeven aan het opknappen en de inrichting van hun huis. Ook bij bouwmarkten is de verkoop teruggelopen met een zesde en het aanschaffen van speelgoed am in de afgelopen vier jaar met 10% af. Deze cijfers kwamen naar voren uit een berekening van het ING Economische Bureau welke afgelopen dinsdag zijn gepubliceerd.

Het vertrouwen van de consumenten in de Nederlandse economie blijft waarschijnlijk erg laag en er wordt dan ook verwacht dat de consumptie nog zal dalen met 1,5%. Er zal door de consument vooral bezuinigd worden op luxegoederen zoals meubels. Waar ze niet op zullen bezuinigen is op voeding, zorg en verzorging.

Vaak is er een misverstand dat meubels erg duur zijn, dit hoeft helemaal niet het geval te zin. Zo heb je bijvoorbeeld ook design meubels welke erg goed betaalbaar zijn en waar je jarenlang mee kunt doen. Ook duurzaam kopen kan op lange termijn erg veel geld uitsparen, je moet dan namelijk minder vaak nieuwe meubelen kopen. Investeer wel in goede meubels.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept