Home Meubels Een Japanse tuin

Een Japanse tuin

by admin

Het is belangrijk dat je tuin echt iets van jezelf wordt, het dient dus te passen bij jou en je gezin. Toch kom je vaak al ergens wonen waar de tuin al aangelegd is. Een Japanse tuin is dan ook zeker niet voor iedereen weggelegd maar zeker een tuin waar je rustig van wordt en welke echte stijl heeft. Een echte Japanse tuin is niet mogelijk, ontwerpers en architecten hebben namelijk vaak jarenlange studies gedaan op dit gebied. In Nederland wordt het dus moeilijk een echte Japanse tuin aan te leggen, natuurlijk kun je wel een tuin aanleggen in Japanse stijl!

Een Japanse tuin straalt rust uit en dat kan men goed gebruiken in deze drukke en stressvolle tijden. Een Japanse tuin kent niet veel bloemen, vooral planten welke in verschillende kleurstijlen opgesteld kunnen worden. Een moeilijkheid in Nederland is wel dat je niet zomaar alle planten kunt gebruiken die in Japan ook gebruikt worden, het klimaat is hier immers anders. In Japanse tuinen wordt vooral gewerkt met evenwicht, dit hoeft niet perse symmetrie te betekenen maar wel door heel de tuin eenzelfde sfeer.

In een Japanse tuin worden vooral natuurlijke kleuren gebruikt, het is dus niet de bedoeling ineens felle tuinbank kussens te gebruiken. Dit verstoord het evenwicht in de tuin. Neem liever groen of houtkleur. In een Japanse tuin zie je ook vaak mooie stenen en watervallen. Het geluid van water werkt natuurlijk ook rustgevend.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept