Home Meubels Stalen Bamboe tafel

Stalen Bamboe tafel

by admin

De titel van dit bericht wekt waarschijnlijk wel vragen op. Een bamboe tafel van staal, hoe zit dat nu?

Deze Bamboo Steel-tafel  ontworpen door het Japanse architectuur en ontwerpbureau Nendo is gebaseerd op een traditionele wijze van meubels maken uit Taiwan. Nendo geeft een geheel eigen draai aan deze Taiwaneese traditie.

Men gebruikt verschillende technieken om met bamboe meubels te maken. Hierbij worden er vaak sneden in de stengels gemaakt. Vervolgens wordt het bamboe gebogen of schuift men de uitsneden in elkaar.  Bij het ontwerp van de Nendo Bamboo Steel-tafel is men uitgegaan van bamboestokken die in verticale repen gesneden zijn.

Hierbij worden de smalle stukken bamboe om de poten gevlochten om hier vervolgens een in elkaar gevlochten tafelblad uit te maken. Deze traditionele techniek werd door Nendo met een stalen buis uitgevoerd, waardoor een uitgebalanceerde stalen tafel is voortgekomen. Het ontwerp oogt erg licht, maar is erg stevig.

De Bamboo Steel tafel werd speciaal ontwikkeld voor Han Gallery; een onderneming die traditionele producten uit Taiwan en China op de markt brengt. Een voorbeeld hiervan is het bamboevlechten. Deze traditionele ambachten verbinden ze dan met modern design. Veel van deze producten worden door ontwerpgroep Yii, van Gijs Bakker ontwikkeld.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept