Home Meubels Donzen dekbedden tips

Donzen dekbedden tips

by admin

Een donzen dekbed is heerlijk om onder te slapen vanwege de goede isolatie en ventilatie. Bij het aanschaffen van een donzen dekbed is het wel handig om van te voren een aantal keuzes te maken waardoor je makkelijk kan bepalen wat voor jou het meest geschikte dekbed is. Om te bepalen welk type dekbed de beste optie is, heeft www.donzendekbed.com een aantal tips op een rijtje gezet.

1)      Één of tweepersoons donzen dekbed

Kies je voor een éénpersoons of voor een tweepersoons dekbed? Als je in een éénpersoonsbed slaapt, dan ligt je voorkeur misschien bij een éénpersoons dekbed. In het geval dat je een tweepersoonsbed hebt kan het zijn dat je liever gezellig en lekker warm bij elkaar onder één gezamelijk dekbed kruipt of toch liever kiest voor een éénpersoons dekbed. Voor het laatste wordt wel gekozen zodat er ’s nachts geen last is van het heen en weer trekken van het dekbed, of als de voorkeuren voor de samenstelling van het dekbed van jou en je partner verschillend is.

2)      Juiste formaat

In principe wordt voor de lengte van een dekbed uitgegaan van je lichaamslengte plus 25 centimeter. De breedte van een éénpersoons dekbed wordt berekend door de omtrek van je lichaam op te meten en daar 40 centimeter bij op te tellen. Voor de breedte van een tweepersoonsdekbed is het van belang dat het dekbed in ieder geval aan beide bedkanten redelijk ver over de rand van het bed hangt.

3)      Warmteklasse

In Nederland bestaat een warmteklassen systeem met daarin een onderverdeling van vier klassen. Deze hebben onder andere te maken met of je echt een koukleum bent of dat je het juist snel warm hebt. Ook heeft de keuze voor een bepaalde warmteklasse te maken met de temperatuur in je slaapkamer.

4)      Kwaliteit van het dons

De kwaliteit van dons wordt aangegeven door middel van “vulkracht”. Vulkracht is de veerkracht en de grootte van dons. Het is zeker aan te raden om voor een zo hoog mogelijk percentage dons te kiezen zodat je je dan beter warm kan houden dan met een hoger percentage veren, maar ook hierbij spelen persoonlijke voorkeuren een rol.

5)      Tijk

Een kwaliteits dekbed bestaat vaak uit een hoog percentage dons en een hulsel van katoen. Dit hulsel wordt ook wel tijk genoemd. Het is van belang dat de tijk licht van gewicht is, maar wel erg sterk. Het is namelijk de bedoeling dat dit omhulsel goed ventileert,maar geen dons doorlaat. De kwaliteit van tijk wordt aangegeven door “Nm” en het is aan te raden om te kiezen voor een hoge Nm klasse, bijvoorbeeld tussen de 150-200.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept