Home Design interieur Tips voor het inrichten van je slaapkamer

Tips voor het inrichten van je slaapkamer

by admin

Je huis zal waarschijnlijk over veel verschillende kamers beschikken, met ieder een eigen functie en eigen belangen. De slaapkamer is één van de meest belangrijke ruimtes van het huis, wat misschien een beetje vreemd is aangezien dit ook de ruimte is waar je je als je wakker bent waarschijnlijk het minste in begeeft. Een comfortabele nachtrust is echter zeer belangrijk, de slaapkamer moet dan ook rustig en ontspannend aanvoelen. Met de volgende tips kun je hiervoor zorgen. 

Zorg voor een comfortabel bed

Een goed bed is echt cruciaal, een goede nachtrust zorgt ervoor dat je fysiek en mentaal kan herstellen zodat je fris en fruitig een nieuwe dag in kan gaan. Wanneer je structureel te weinig of slecht slaapt, kan dat een grote invloed hebben op je dagelijks functioneren. Je wordt chagrijnig, je krijgt lichamelijke klachten, je bent veel moe, je komt aan en dit kan zelfs uitmonden in een depressie. Het is dus ook belangrijk dat je een goed bed koopt, ga bijvoorbeeld een boxspring kopen bij De Been Etten-Leur. Een goed matras is overigens ook van zeer groot belang, aangezien dit uiteindelijk voor de benodigde ondersteuning en comfort moet zorgen. Je hebt hier ook veel mogelijkheden in, kies bijvoorbeeld voor een traagschuim matras

De vloer

De vloer is ook belangrijk bij het inrichten van je slaapkamer, ga je voor een mooie houtsoort of kies je voor een lekker zacht en comfortabel tapijt? Een tapijt kan ook nog eens voor een lagere energierekening zorgen aangezien het warmte goed kan vasthouden, een nadeel is dan wel weer dat er makkelijk stof in gaat zitten. Veel mensen kiezen voor een donkere ondergrond, omdat dit bij het opstaan vaak als prettiger beschouwt wordt. 

Verlichting en raamsverduisteringen

Qua verlichting heb je ook redelijk veel om over na te denken, buiten de verlichting zelf horen raamverduisteringen zoals rolluikken, lamellen en gordijnen hier immers ook bij. Op het gebied van verlichting worden de volgende zaken aangeraden:

  • Kies altijd voor verlichting met een dimmer, zo kan je als je bijvoorbeeld TV wilt kijken het licht op een lagere stand zetten. Ook draagt het natuurlijk bij aan de romantische momenten. 
  • Zorg ervoor dat je het licht vanuit je bed kan bedienen, of dat nou via een schakelaar/dimmer of via een afstandbediening is. 

Een raamsverduistering wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat wanneer de zon opkomt er niet gelijk bakken met licht de slaapkamer binnen valt, je kan immers beter slapen wanneer het lekker donker blijft. Hier heb je ook meerdere keuzes voor, wil je dat het pikkedonker blijft kies dan voor een rolluik. Wanneer je alleen een verduistering wilt hebben heb je aan een rol-, vouw-, plisségordijn of mooie lamellen ook genoeg.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept