Home Design interieur Een nieuwe slaapkamer met deze stappen!

Een nieuwe slaapkamer met deze stappen!

by admin

Wanneer je iedere dag in dezelfde slaapkamer wakker wordt, kun je na een aantal jaar toe zijn aan iets nieuws. Daarom leggen we in dit artikel in een aantal stappen uit hoe jij je slaapkamer kunt omtoveren tot een nieuwe slaapkamer!

Stap 1: Het ontwerp

De eerste stap is om het thema te kiezen van je nieuwe slaapkamer. Ga je bijvoorbeeld voor een hele moderne slaapkamer met strakke lijnen, of juist een klassieke slaapkamer met ouderwetse tinten? Houdt ook rekening met de kleur. Kies je bijvoorbeeld voor een witte slaapkamer, of juist een erg donkere? Ter inspiratie kun je op bijvoorbeeld Pinterest slaapkamer ontwerpen bekijken. Je kunt daar zelfs meteen een moodboard maken voor je nieuwe slaapkamer! 

Stap 2: De voorwerpen

Wanneer je een duidelijk beeld hebt van het ontwerp, is het tijd om te bepalen welke voorwerpen en meubels er in je kamer komen. Zijn er elementen van je huidige slaapkamer die je wilt behouden, of ga je alles vervangen? En is er misschien een bepaald soort bed dat je graag wilt? Of bepaalde soort lampen of gordijnen? Loop alle dingen uit je slaapkamer na. 

Veel mensen kiezen voor een willekeurige houten kledingkast van de Ikea. Je kunt echter ook een slaapkamerkast op maat laten maken! Deze past precies in je kamer. Dit staat niet alleen mooi, je maakt ook nog eens optimaal gebruik van de ruimte. 

Stap 3: Een plattegrond maken

Wanneer je een duidelijk beeld hebt van het ontwerp en de objecten die in je slaapkamer komen, is het tijd om een specifieke indeling te maken. Maak een plattegrond van je kamer, en bepaal waar alles precies komt te staan. Houdt bij het maken van je indeling rekening met waar de stopcontacten en eventuele aansluiting voor de TV zitten. 

Stap 4: Kopen en verkopen

Nu je weet wat je nodig hebt en waar alles komt te staan, is het tijd om je nieuwe spullen te gaan kopen. Denk ook aan zaken als verf en behang. Ook kun je je oude bed of kast verkopen op bijvoorbeeld Marktplaats. Bespaard weer geld! 

Stap 5: Alles goed zetten

De laatste stap is om alles op de juiste plek te zetten, en je nieuwe slaapkamer is een feit!

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept