Home Design interieur Mijn oosterse 1001 nacht sprookjeslampen ervaring

Mijn oosterse 1001 nacht sprookjeslampen ervaring

by admin

Ik reisde vroeger wat af. Ik heb in totaal zo een 70 landen bezocht en alle continenten die deze wereld kent heb ik wel eens voet gezet. Van Antarctica tot Australië tot Canada. Vandaag de dag ben ik een beetje reis moe. Druk ook met werk. Twee kinderen hebben we. Het gaat een stuk moeizamer nu dus met al die omstandigheden. De laatste paar vakanties zijn we gewoon veilig en vertrouwd naar Frankrijk gereden. Toch blijft het trekken dat reizen op een of andere manier. Met name het Midden-Oosten. Daar ligt echt mijn hart, mijn passie. Ik voelde me hier altijd als een vis in het water. Ik vermoed dat ik in een vorig leven een Arabier was ofzo, ik kan deze affiniteit voor alles Midden-Oosten niet anders verklaren.

Helaas zit een vakantie naar Oman of Qatar er voorlopig niet in. Te duur, te ver weg, niet echt geschikt voor vakantie met de kids. Dus dan gaat een mens toch bij zichzelf denken wat is een goed alternatief? Hoe kan ik genieten van de fantastische Arabische sferen zonder dat ik een voet hoef te zetten in Schiphol. Me vrouw had een geniale ingeving laatst, waarom revampen we niet ons interieur naar een Arabische stijl? Denk bijvoorbeeld aan sfeer verrijkende oosterse hanglampen. Zo een lamp kan een hele andere stijl verzorgen in de woonkamer. Echt die 1001 nachten sprookjes sfeer die we bijvoorbeeld hadden tijdens onze vakantie in Oman tien jaar geleden. Verder dachten we aan bonte comfortabele oosterse kussens. Paar kussens voor op de bank, geven extra kleur en karakter aan de woonkamer. Beide konden we vrij gemakkelijk vinden online. Authentieke hanglampen en ook echte Marokkaanse kussentjes. Die hebben we beide maar direct besteld. We hebben beide nu in huis en moet zeggen dat drie weken later, we uitermate tevreden zijn met deze aanwinsten.

Iedere dag is het weer een feest om thuis te komen in ons eigen Arabische paleis in Loenen aan de Vecht. Wanneer we als gezin in de woonkamer TV zitten te kijken zoals ieder ander gezin, is het toch speciaal met de lichtinval van die prachtige lamp, met in onze rug een lekker zacht Marokkaans kussentje. Dan zet ik nog wat van die mierzoete munt thee die wij genoten hebben in Marrakech en wat verse dadels, en de avond kan wat mij betreft al niet meer stuk. Reizen naar het Midden Oosten zal ongetwijfeld wel weer geschieden in de verre toekomst maar voor nu blijven we gewoon in Loenen aan de Vecht.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept