Home Wonen Alles wat je moet weten over een dakopbouw!

Alles wat je moet weten over een dakopbouw!

by admin

Een dakopbouw is een goede methode voor het creëren van extra ruimte. Maar wat is een dakopbouw nou precies? Alles wat je erover moet weten lichten we toe in dit artikel!

Wat is een dakopbouw

Laten we beginnen met te kijken naar wat een dakopbouw precies is. Een dakopbouw wordt ook wel een optopping genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er bij een dakopbouw het dak verhoogd. En wordt dus iets op het huidige dak van je woning of bijvoorbeeld garage gebouwd

Er bestaan verschillende vormen dakopbouwen. Een bekend voorbeeld is een dakkapel. Er kan echter ook een compleet nieuwe ruimte of zelfs verdieping opgebouwd worden! Wanneer je dus bijvoorbeeld een slaapkamer te kort komt, kan een dakopbouw de oplossing bieden. 

Voordeel van dakopbouw

Het grote voordeel van een dakopbouw is dat je extra ruimte creëert, zonder hier ruimte voor in te hoeven leveren. Wanneer je bijvoorbeeld een aanbouw laat plaatsen lever je ruimte in. Vaak wordt je tuin dan kleiner. De ruimte bovenop je dak gebruik je echter meestal toch niet!

Op maat gemaakt of prefab

Wanneer je een dakopbouw wilt, kun je kiezen tussen een volledig op maat gemaakte dakopbouw of een prefab dakopbouw. Bij prefab wordt het dakopbouw grotendeels in de fabriek al gefabriceerd. Hij hoeft vaak enkel nog op je dak geplaatst te worden, en even netjes afgewerkt te worden. Het grote voordeel hiervan is dat je snel klaar bent. Je zit dus niet lang met overlast van verbouwen, en je kunt je nieuwe verdieping snel gebruiken! Ook is het een stuk voordeliger dan een dakopbouw dat volledig ter plekke op maat gemaakt wordt. Het enige nadeel van een prefab opbouw is dat de kwaliteit doorgaans wat minder is dan bij een op maat gemaakte. Desalniettemin zijn prefab dakopbouwen tegenwoordig van degelijke kwaliteit. 

Door wie laten plaatsen?

Of het nou gaat om een dakkapel of een volledige verdieping, voor een dakopbouw laten plaatsen kun je terecht bij De Aanbouw Expert. Tevens kunnen zij zowel een op maat gemaakte als een prefab dakopbouw realiseren.  Ook voor zaken als uitbouwen kunnen zij je van dienst zijn. 

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept