Home Wonen Simpledoubledeux

Simpledoubledeux

by admin

Enkele jaren geleden kreeg de Zwitserse ontwerper Drexler Guinand Jauslin veel aandacht omtrent zijn ingenieuze bed: Simpledoubledeux. Het bed Simpledoubledeux is een éénpersoons-, twee éénpersoons- en tweepersoonsbed in één.

Het bed is eigenlijk een ingenieuze doch erg simpel ontwerp, waarbij twee spijlenbodems uit elkaar en in eklaar geschoven kunnen worden. Het bed is erg licht omdat het gebruikte materiaal multiplex is.

Omdat het zo’n praktisch ontwerp is, heeft het bij veel mensen de vraag opgeroepen waarom een soortgelijk bed niet eerder ontworpen werd. Jauslin geeft aan dat dit ontwerp ook al eerder werd gebruikt, de constructie werd in campers gemonteerd, waarbij het aan de wand werd vastgemaakt. Jauslin is eigenlijk landschapsarchitekt, maar ontwerpt ook huizen. Voor een door hem ontworpen vakantiehuis in Zwitserland ontwierp hij het bed. Omdat het huis ronde hoeken had, heeft de simpledoubledeux ook ronde hoeken gekregen.

Standaard wordt er bij dit bed gebruik gemaakt van latex matrassen. Een latex matras kun je eigenlijk overal kopen, alleen deze twee matrassen worden geleverd met een hoes, waardoor de bedden aan elkaar geritst kunnen worden. Hierbij kunnen ze dus aan elkaar als tweepersoonsbed dienen of als twee losse bedden. Wanneer je alleen op het bed slaapt kunnen de twee matrassen ook op elkaar worden gelegd, zodat je wat hoger ligt. Let bij het kopen van een matras wel op de afmetingen.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept