Home Wonen Last van nacht zweten? Zijden dekbed als oplossing

Last van nacht zweten? Zijden dekbed als oplossing

by admin

Zijde blijkt de oplossing voor vrouwen met overgangsklachten.

Meer dan de helft van de Nederlanders slaapt onder een dekbed gemaakt van dons. Een donzen dekbed heeft echter enkele nadelen ten opzichte van een zijden dekbed. Vaak hebben bijvoorbeeld vrouwen in de overgang meer last van de warmte met donzen beddengoed. Ook mensen met een allergie voor dons of bijvoorbeeld huisstofmijt zijn slechter af met een donzen dekbed. De oplossing? Een dekbed van zijde! Onderzoek leert dat vrouwen met opvliegers en andere overgangsklachten veel baat hebben bij een zijden dekbed.

Een gezonde nachtrust

Zijde geeft een hoge isolatie. Hierdoor heeft u al voldoende warmte met een dun dekbed. Silk Haven’s zijde-expert Mirna Boomaerts: “Een dekbed van zijde is zeer licht. Het materiaal ademt als het ware. Het geeft u warmte als het koud is, en houdt u koel bij veel warmte. Ideaal tegen slaapproblemen zoals bijvoorbeeld opvliegers tijdens de overgang.”

Let u bij het kopen van een zijden dekbed op dat het moerbei zijde betreft. Er bestaan ook dekbedden van wildzijde, maar alleen moerbei zijde heeft de genoemde belangrijke kwaliteiten.

Zijden dekbed oplossing bij overgangsklachten

Het overstappen op een zijden dekbed kan een goede oplossing zijn voor bekende klachten in de overgang, zoals opvliegers en overmatig zweten. Veel vrouwen met overgangklachten zijn gebaat bij beddengoed van zijde, omdat het dertig procent meer vocht opneemt dan katoenen dekens.

Een leven lang slaapcomfort

Aangezien we een groot gedeelte van ons leven slapend doorbrengen is het belangrijk om te zorgen voor een goede nachtrust met voldoende comfort. Een dekbed van moerbij zijde gaat een leven lang mee en levert de randvoorwaarden voor een gezonde nachtrust, zelfs bij lastige momenten zoals opvliegers en andere overgangklachten.

Experts raden u daarom aan een zijden dekbed te kiezen, maar laat u hierbij wel adviseren door een professional.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept