Home Wonen Hoe kan je waterschade voorkomen bij stormschade?

Hoe kan je waterschade voorkomen bij stormschade?

by admin

Het is jammer genoeg onvermijdelijk dat veel huiseigenaren te maken krijgen met materiële schade als gevolg van stormen. De meest voorkomende schade aan eigendommen, is schade aan daken en gevelbeplating als gevolg van hevige wind en hagel. En hoewel je het weer niet in de hand hebt, kun je toch veel doen om je huis en je gezin te beschermen. En bonus! Het meeste van wat we in dit artikel zullen bespreken, zal ook helpen om de huizen en eigendommen van je buren te beschermen! Basisonderhoud gaat een lange weg om schade te minimaliseren. Hier zijn enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen tijdens het stormseizoen.

1. Vervang ontbrekende of beschadigde dakleien

Beschadigde dakleien hebben meer kans om los te komen. Ontbrekende dakleien laten een opening achter voor wind om eronder te komen en nog meer schade aan te richten.

Opmerking: wanneer je dakspanen installeert of vervangt, moeten ze goed worden genageld – NIET boven de nagellijn.

2. Losse gevelbekleding repareren

Voor gevelbeplating gelden dezelfde regels als voor dakbedekking: het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je gevelbeplating niet wordt beschadigd.

3. Houd je dakgoten schoon

Zorg ervoor dat je regenpijpen wegvloeien van je fundering en dat water vrij door de goten kan stromen. Aangezien waterschade veroorzaakt door overstromingen een van de snelste manieren is om je huis te devalueren, is het zorgen dat je dakgoten schoon zijn een uitstekende eerste verdedigingslinie om het water van je huis weg te laten stromen.

Even belangrijk: de kwaliteit van je kavel moet ervoor zorgen dat het water wegstroomt van je huis en in een sloot, afvoer of een ander geschikt retentiegebied.

4. Zorg voor een goede afdichting van deuren en ramen

Wind heeft maar een kleine opening nodig om onder een dakpan of gevelbeplating te komen en het eraf te trekken. En in het geval van zeer harde wind kan een kleine opening in je ramen of deuren groter worden en voldoende wind naar binnen laten om het dak van je huis enorm te beschadigen.Het stormseizoen brengt veel onzekerheid met zich mee, maar dat betekent gelukkig niet dat je er niets aan kunt doen. Loopt het toch mis? Raadpleeg dan Eigenhuis Dakdekker!

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept