Home Wonen Hoe houd je een zwembad het beste schoon?

Hoe houd je een zwembad het beste schoon?

by admin

Het afdekken van jouw zwembad is belangrijker dan je denkt. De afdekking zorgt ervoor dat jij minder werk hebt aan onderhoud. Met een lamellenafdekking van zwembadafdekkinvervangen.nl, wordt jouw zwembad beschermt. Zo blijft je zwembad redelijk schoon en heb je minder schoonmaakwerk aan je zwembad.

Schoonmaken van de randen van het zwembad

Een schoon zwembad begint natuurlijk allemaal bij het zwembad zelf. Als de bodem, wanden en hoeken niet regelmatig schoon worden gemaakt, kan er viezigheid en kalkaanslag ontstaan. Er zijn verschillende manieren hoe je het zwembad zelf schoon kan maken. Je kunt handmatig viezigheid verwijderen en schoonmaken, door middel van een zwembadstofzuiger. Er zijn tegenwoordig ook zwembadrobots die het werk voor je kunnen doen. Houd je het schoonmaken van de wanden, bodem en hoeken goed bij, dan blijft je zwembad ook op langere termijn mooi en schoon.

Viezigheid verwijderen

Viezigheid zoals bladeren en takjes zijn slecht voor de kwaliteit van je water. Deze viezigheid is gelukkig wel makkelijk te verwijderen. Dit kan je verwijderen door met een schepnetje door het water te gaan. Het verwijderen van de bladeren moet je regelmatig doen, want anders kunnen de filters verstopt raken. Schoon water is ontzettend belangrijk, test daarom regelmatig je waterwaarde. 

Tegel verzorging 

Eens in de zoveel tijd is het nodig om je tegels grondig schoon te maken. Het is dan belangrijk dat je de juiste producten ervoor gebruikt. Je kan hiervoor kalkverwijderaar voor tegels gebruiken. Dit spul is niet giftig, dus je hoeft niet heel het zwembad te legen. Ga door met schrobben totdat de afzettingen, schimmel en kalkaanslag verwijderd is. Om je handen te beschermen kan je handschoentjes aandoen. Het gebruiken van een hogedrukreiniger zorgt ook voor een schoon zwembad.

Overige tips

Zet jouw zwembad niet onder of in de buurt van een boom. Door de bomen kunnen er veel bladeren in het water van het zwembad vallen en wordt het zwembad vies. Een tip die minder vaak gebruikt is, maar wel belangrijk is, het installeren van een buitendouche. Je kan namelijk met het chloor dat op je zwemkleding zit, de waterwaarde aantasten. Onder je voeten komt ook een hoop vuil, helemaal als je voeten nat zijn. Zet daarom een emmertje met water naast je zwembad, zodat het vuil van je voeten niet in het water komt. Eten en drinken in het water is ook niet hygiënisch. Maak je geen gebruik van het water, dek het zwembad dan af. Dit kan je onder andere doen met een zwembadafdekking. Kijk voordat je de afdekking erop doet even of er geen bladeren en andere viezigheid in het water drijft. Ligt er wel viezigheid in het water, haal dit er dan even uit met een netje.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept