Home Wonen De mooiste planten voor in jouw tuin!

De mooiste planten voor in jouw tuin!

by admin

De zomer staat weer voor de deur, tijd voor mooie planten en bloemen in je tuin! Maar voor welke planten/bloemen ga je? Er is zoveel keuze… In dit artikel beschrijven we enkele van onze favorieten!

Margrieten

Margrieten zijn erg bekend, je hebt deze dan ook ongetwijfeld wel eens gezien. Ze groeien namelijk ook gewoon in graslanden en bermen! Margrieten hebben een geel hart met daaromheen witte bloemblaadjes. De margriet groeit op een enkele steel, die zo’n 30 tot 60 centimeter hoog wordt. Een groot voordeel van margrieten is dat ze lang blijven staan. Ze bloeien ongeveer van juni tot en met juli. Ook zijn ze erg makkelijk te onderhouden. Deze bloemsoort wordt vaak gebruikt in zomerboeketten door de frisse uitstraling die ze hebben. Ook op terrassen en balkons kom je ze vaak tegen. Wanneer je als Horecaondernemer ook je terras wilt vullen met margrieten, kun je terecht bij Kwekerij de Groot.

Hortensia

Eén van onze andere favorieten is de hortensia. Het kenmerk van deze plant is dat hij in allerlei opvallende kleuren voor komt: Roze, blauw, wit, paars, rood… De hortensia is erg divers, en springt er dus altijd tussen uit! Je kunt kiezen voor één kleur tegelijk, maar je kunt dus ook combineren met verschillende kleuren! Behalve verschillende kleuren, bestaan er ook weer verschillende soorten binnen de hortensia-familie. Zo heb je boerenhortensia’s, pluimhortensia’s en sneeuwbalhortensia’s. De plant wordt zo’n 1 tot wel 3 meter hoog. 

Lavendel

Een plant met een heerlijke geur; lavendel. De geur van deze plant is zo heerlijk, dat deze regelmatig wordt gebruikt in shampoos en andere verzorgingsproducten. De geur wordt zelfs gebruikt als aromatherapie, omdat het een kalmerende werking heeft! In plaats van lavendel shampoo of olie te kopen, kun je die geur ook gewoon op een natuurlijke manier in je tuin krijgen. Net als wij, zijn ook vlinders gek op de geur van lavendel. Daarnaast is lavendel ook gewoon prachtig om te zien, door de opvallende paarse kleur. Deze plant bloeit van het voorjaar tot het eind van de zomer; je hebt er dus erg lang plezier van!

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept