Home Tips Waarom is een goed hoofdkussen belangrijk?

Waarom is een goed hoofdkussen belangrijk?

by admin

Het is gemakkelijk een hoofdkussen te kopen. Het is echter beter een goed hoofdkussen aan te schaffen. Want een goed hoofdkussen en je bent al voor de helft verzekerd van een perfecte nachtrust. Met een goed matras bij het goede hoofdkussen heb je alle ingrediënten voor de ultieme nachtrust. Dat betekent dus ook meteen dat je een geschikt hoofdkussen niet zomaar even koopt. Daar moet je gewoon even de tijd voor nemen,

Maar wat is dan precies een goed hoofdkussen?

Wat is dan precies een goed kussen? Voor de leek is dat een kussen waar je gewoon lekker op kunt slapen. In werkelijkheid komt er wel iets meer bij kijken. Zo bepaalt de slaaphouding wat een geschikt hoofdkussen voor jou is. In ons land slaapt een kleine 10 procent op de buik. Deze mensen hebben nadrukkelijk baat bij een laag en soepel kussen. Dit is goed voor de nek, die zo niet in allerlei onnatuurlijke houdingen gebogen hoeft te worden. Het aantal mensen dat op de rug slaapt is groter. Ook dan is het belangrijk dat de nek op de juiste wijze ondersteund wordt. Heb je geen geschikt hoofdkussen en lig je op de rug, dan is de kans groot dat je wervelkolom in de bekende knik komt te liggen. Is dat het geval, dan sta je op met een behoorlijk pijnlijke nek.

Mensen met overgewicht hebben baat bij een harder kussen

Veruit de grootste groep mensen ligt op de zij, zo ongeveer de helft van alle Nederlanders. Daarvan slaapt 27 procent op de rechterzij en 23 procent op de linkerzij. Een goed hoofdkussen is in staat om de druk van de schouders te halen. Heb je een zacht matras en slaap je op je zij, kies dan een kussen dat ook wat zachter is. Andersom geldt hetzelfde: een harder matras vraagt om een wat harder hoofdkussen. Mensen die te kampen hebben met overgewicht vinden in een wat steviger kussen een hoofdkussen.

Met een goed hoofdkussen kun je tussen de drie en vijf jaar lang doen

Een geschikt hoofdkussen kopen is ook een keuze maken in het materiaal. Bekend is het hoofdkussen met dons en veren, terwijl synthetische kussens ondertussen het meest verkocht worden. Sterk in opmars is visco elastisch schuim. Dit materiaal kan wat zweterig aanvoelen, de meeste mensen slapen er echter heerlijk op. Een goed hoofdkussen kopen betekent dat je er zo tussen de drie en vijf jaar mee kunt doen. Helemaal als je het kussen regelmatig opklopt schudt en laat luchten. Zeker dat laatste is erg belangrijk. Na die periode is het een kwestie van opnieuw een goed hoofdkussen aanschaffen. Hiermee is het belang van een geschikt hoofdkussen kopen wel aangetoond. Mensen die dus zomaar voor iedereen in het gezin hetzelfde hoofdkussen kopen, doen daar niet verstandig aan. Het kan zelfs zo zijn dat elk gezinslid juist een ander hoofdkussen nodig heeft om elke dag fris en fruitig op te staan. Want zonder een hoofdkussen dat aansluit bij jouw slaaphouding, kun je zomaar met spierpijn in de nek en schouders opstaan, om over de rug nog maar te zwijgen.
Bestel je hoofdkussen snel bij www.hoofdkussen.com en betaal geen verzendkosten!

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept